23. kolo
04.03.2023 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Arne Maier (© AFP)

Augsburg doma stále září, o gól přetlačil také Brémy

Mönchengladbach, Leverkusen a Hoffenheim skolil Augsburg v posledních třech utkáních před vlastními fanoušky. Z těsného vítězství doma se přitom radoval i počtvrté v řadě, v tom nynějším případě nad Brémami, a i nadále bezpečně chová své postavení nad sestupovými příčkami. Rozhodující trefu si připsal na své konto zkraje druhého poločasu Arne Maier.

Úvodní pasáže zápasu byly poměrně divoké. Už ve 3. minutě mohl otevřít skóre Füllkrug, který se pravačkou snažil zacílit na vzdálenější tyčku, avšak gólman Gikiewicz míč vyrazil do zámezí. Na druhé straně naopak Augsburg udeřil ze své první větší gólové příležitosti. Gumny jen tak odkopl balón dopředu, ten se vzduchem snesl k Beljovi, toho jako by si nikdo z obránců Werderu nevšímal, a tak Chorvat vlétl do šestnáctky, a odtud ve skluzu přesně zacílil.

O pár chvil později nicméně mohli mít domácí po náskoku. A to úplně zbytečně. Stoper Renato Veiga vyrobil obrovskou chybu, při snaze dostat míč do bezpečí ho v podstatě pouze přihrál protihráči Schmidtovi, který pálil z vyložené pozice, celou šlamastyku však zachránil s bravurou Gikiewicz, jenž konečky prstů vychýlil soupeřovo zakončení kolem své tyče.

V 16. minutě již každopádně Brémy přece srovnaly účty. Tentokráte si totiž Gikiewicz tak jistě nepočínal, vůbec se nepohodl se spoluhráčem Gouweleeuwem, centr z pravé strany od Bittencourta tak propadl na zadní tyčku, odkud hravě skóroval Stage. V závěru poločasu se na střeleckou listinu mohli uvést Füllkrug, za Augsburg naopak Vargas, avšak ani jeden z nich síť nerozvlnil.

Onen klíčový okamžik tohoto střetu tedy přišel na řadu až ve druhé půli, která obecně nepřinesla tolik zajímavých momentů jako ta první. Sotva se oba týmy po přestávce dostávaly do obvyklého tempa, už došlo na druhé překonání brankáře Pavlenky, jehož po přihrávce Demiroviče přelstil Maier. Hosté následně hledali cestičku za dalším smazáním negativního stavu, ale marně. Domácí totiž působili v obraně velmi kompaktně a těsný náskok uhájili.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele