3. kolo
20.08.2022 15:30 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Oliver Burke (© AFP)

Pic, bum, prásk! Dortmund ztroskotal v závěru, Brémy díky třem gólům slavily famózní obrat

Do konce utkání zbývala jediná minuta plus nastavení, Dortmund po trefách Juliana Brandta a Raphaëla Guerreira držel otěže ve svých rukou. Navrátivší se nováček z Brém se ovšem vzdát nehodlal, a tak v závěrečných pasážích velel ke zteči. Lee Buchanan, Niklas Schmidt a Oliver Burke se pak postarali o senzaci, kterou podtrhuje i fakt, že na plac vstoupili jako náhradníci.

Domácí již v prvním dějství nehráli proti bundesligovému novicovi žádný prim, jak by mohly papírové předpoklady před samotným začátkem napovídat. Naopak hosté se dostali do první větší příležitosti ve 21. minutě, to když Friedl svým pasem ze standardky našel na zadní tyčce Stageho, který se zbavil svého strážce Cana, avšak ze slušného postavení zamířil hlavou do zámezí. A ve 34. minutě Werder zahrozil opětovně. Bittencourt si z pravé strany seběhl blíže k pokutovému území, přihrál míč do středu na Ducksche, který okamžitě z voleje vypálil, leč bohužel přesně do míst, kde stál připravený brankář Kobel, jemuž míč směřoval do náruče.

A Ducksch mimochodem mohl skórovat ještě ve 43. minutě, k dispozici měl přímý volný kop z opravdu dobré pozice, podařilo se mu obstřelit zeď, jenomže Kobel na něho znovu v tomto minisouboji vyzrál. Jestliže Borussia v podstatě nebyla schopna jakkoli zaměstnat hostujícího muže v rukavicích Pavlenku po celou dobu prvního dějství, pak na druhou stranu těsně před obrátkou svému sokovi jasně ukázala, jak produktivní umí být. Reus ze středu pole přenechal balón u pravé lajny Brandtovi, ten se posunul za šestnáctku a odtud cílil přesně na bližší tyč.

Ani po přestávce BVB v ofenzivních činnostech nikterak nezářilo a soustředilo se hlavně na bránění těsného náskoku. A tahle taktika se zdála býti jako ta úspěšná, Brémy se až na několik jakýchsi pološancí do většího podnikání nedostaly. Když se navíc v 77. minutě z dálky trefil svou levačkou parádně Raphaël Guerreiro, jemuž merunu přistrčil Reus, asi pouze ti největší pisatelé hororových příběhů mohli očekávat něco jiného než vítězství Die Schwarzgelben.

Jenže Werder zbraně nesložil. A na samém konci předvedl obrat, jaký Bundesliga opravdu dlouho nepamatuje. V 89. minutě vykřesal jiskřičku naděje Buchanan poté, co k němu balón přistál po Hazardově nepovedené snaze o odvrácení ho do bezpečí. Ve třetí minutě nastavení zaslal centr z pravé strany do pokutového území Pieper a Schmidt svou hlavičku usměrnil na bližší tyčku, kam se Kobel jenom marně natahoval. A jen pár okamžiků po dalším výkopu se na střeleckou listinu uvedl rovněž Burke, jenž si naběhl na parádní přihrávku Weisera a i přes nelehký úhel k zakončení propálil Kobela. Ten pak se svými spoluhráči stěží věřil, co se stalo.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

U 17. kola minulé sezony jsem napsal, že Dortmundu bude k učasti v nadcházejícím ročníku LM stačit 10 proher. Spletl jsem se o jednu jedinou . Totéž mužeme očekávat v právě probíhající sezoně s tím, že polovina těch proher bude v zápasech, ve kterých bude Dortmund vypsaný jako favorit. Započít tento ukol by mohli hned v tomto zápase. S dovo aktuální kurzík od opisovače 1,37-5,37-7,99. Jsem zvědavý, jak se zachová bookmaker, za vteřinku to má na stole.

Reagovat
smazaný uživatel

A venku dají Hertě 4 kousky .

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele