5. kolo
03.09.2022 15:30 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Freiburgu (© AFP)

Freiburg vyhrál v Leverkusenu a vyskočil do čela tabulky

Ani premiérová trefa Patrika Schicka na body nestačila. Díky jeho přesné hlavičce se sice Bayeru podařilo vyrovnat, jenže poslední slovo měl tým Christiana Streicha, který vyhrál z pěti zápasů čtyřikrát.

Jonathan Tah vcelku pravidelně střídá v dresu die Werkself dobré duely se špatnými. Tenhle mohl opustit už po pěti minutách, kdyby rozhodčí Sascha Stegemann neprojevil shovívavost a za kopnutí Rolanda Sallaie do obličeje mu neukázal jenom žlutou kartu. Maďarský fotbalista ve službách SC přitom musel záhy střídat.

A po čtvrt hodině přišla pro Freiburg další rána. Patrick Schick se ocitnul na malém vápně, kde byl okamžitě přistoupen obráncem. Neposedný míč neměl dál nikdo pod kontrolou, takže do něj Kerem Demirbay prásknul z bezprostřední blízkosti a zařídí domácím vedení - 1:0. Nedlouho poté posunul Sinkgraven na českého útočníka, který se pokusil zaskočit Marka Flekkena, ale cílil do boční sítě.

Ve 36. minutě to byl znovu bývalý hráč AS Řím či pražské Sparty, kdo na hranici malého čtverce, tedy v místech, kde před prvním gólem padnul na zem, strčil nohu do Frimpongova centru, načež musela hostující jednička ukázat skvělý reflex. Teprve v nastaveném čase o sobě dalo vědět druhé útočné tykadlo. Moussa Diaby však se svým pokusem nepochodil.

Nevyužitá příležitost mrzela kouče Seoaneho v době, kdy z druhé půle nebylo odehráno ani 180 sekund. Kiliann Sildilla zařídil svému celku roh. Jeho rozehrávky se ujal Michael Gregoritch. A protože Hradecky věnoval pozornost spíše odtlačování vlastního spoluhráče, mohl Matthias Ginter skóroval hlavou z pětimetrové vzdálenosti - 1:1.

Hned za tři minutky byl mistrný obrat dokonán. Tabsoba vyrobil minelu, díky které se kulatého předmětu ve vápně chopil Jeong Woo-yeong. Následnou přihrávku na zadní tyč přetavil ve vedoucí zásah sám Gregoritsch - 1:2. Po hodině hry se zase osmělil Schick. Flekken svůj mančaft zase podržel. V minutě pětašedesáté už sahal pro balon do své sítě.

Callum Hudson-Odoi centroval do šestnáctky, kde autor nejhezčí branky ME 2020 využil proti Grifovi centimetry navíc a muž v rukavicích na jeho hlavičku ani v letu nedosáhnul - 2:2. Za sedm minut znovu kopali hosté roh. Na přední tyči posouval Höfler na tu zadní, kde číhal Ritsu Doan, který z padesáti centimetrů skóroval - 2:3. Do konce střetnutí mířil mezi tři tyče už jenom střídající Timothy Fosu-Mensah, nicméně remízu nezařídil.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem si jistý, ale ten buzerant zase přidal nějakou desetinku na dvojku. I na něho dojde a skončí na pracáku.

Reagovat
smazaný uživatel

Rekord v počtu výmrdu BL v této sezoně -celkem 5 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele