9. kolo
23.10.2021 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lucas Holer (© AFP)

Další ztráta pro Wolfsburg, tentokrát nestačil doma na Freiburg

Co se Bundesligy týče, byla to pro Vlky čtvrtá porážka v řadě. Přitom do šestého kola. Naopak SC zažívají velice dobré období. Po páté výhře dokonce poskočili na prozatímní třetí příčku.

Jestli je někdo, kdo v dresu klubu z města proslulé automobilky podává stabilně dobré výkony, je to kromě obou Maximilianů, tj. Philippa Arnolda, dvaadvacetiletý rodák z Hamburku Lucas Nmecha. Právě on mohl otevřít skóre už v 5. minutě, nicméně jeho patička nebyla dostatečně silná. Další minuty přinesly řadu nepřesností.

Až nedlouho před koncem úvodní půl hodiny utkání šli hosté do vedení. Při rozehrávce standardní situace nepohnul Kevin Mbabu rychleji svou dolní končetinou, díky čemuž zrušil ofsajdové postavení na hranici malého vápna stojícího Philippa Lienharta. Ten na první pokus Koena Casteelse ještě nepřekonal, nicméně bleskurychá dorážka už skončila v síti - 0:1.

Hned po rozehrávce hlavičkoval Lucas Kübler, ale jenom do prostoru, kde stál přiravený brankář. Ve 35. minutě se v ideální pozici ocitnul zcela neobsazený Nmecha a za Markem Flekkenem se rozezvučelo břevno, které se možná po téhle pumelici klepe ještě teď. Před poločasovým odchodem do šaten zkusil štěstí také Nico Schlotterbeck. Kdyby byla jeho rána o malinko přesnější, zapadla by přímo do šibenice.

Po hodině hry, to chvíli vypadalo, že se van Bommelově týmu podařilo vyrovnat, jenže se ukázalo, že Lucas Nmecha hrál rukou. V 64. minutě si na centr ze levé strany naskočil John Brooks a scházelo mu dobrých třicet čísel. Nicméně i kdyby byl přesnější, freiburský gólman by s největší pravděpodobností kulatý předmět za svá záda stejně nepustil.

A pak přišla 68. minuta a s ní přihrávka Christiana Güntera z levého křídla, kterou z voleje uklízel Lucas Höler milimetrově přesně k pravé tyči - 0:2: V 77. minutě se ke střele dostal Dodi Lukebakio, nicméně už od začátku bylo jasné, že zřejmě nebude mít šanci na úspěch. Ve zbývajících minutách Freiburg de facto kontroloval hru a zaslouženě vyhrál.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele