2. kolo
21.08.2021 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bochum proti Mohuči využila výhodu domácího prostředí

Hostující tým Bo Svenssona v závěru minulé sezony předvedl skvělý finiš a díky několika výborným výsledkům udržel nejvyšší soutěž. Navíc zaujal fanoušky a fanynky také předvedenou hrou. V prvním kole nového ročníku dokázal senzačně obrat o body Lipsko, ale z Vonovia-Ruhrstadionu si neodveze ani bod.

Ve 14. minutě se do úvodní šance dostal domácí Armel Bella-Kotchap, jenž nezakončil podle svých představ. Následně zkusil štěstí barvy Mohuče hájící Niklas Tauer, ale brankáře Riemann ne přelstil. První gól přišel na pořad odpoledne po minutě dvacáté. Gerrit Holtmann převzal balon, a pak už jenom běžel kolem všeho, co mu stálo v cestě. Své parádní sólo zakončil tím, že vyběhnuvšímu Zentnerovi zahrál na hranici malého čtverce na housličky - 1:0.

Ten samý fotbalista byl při chut i vzápětí a hned po rozehrávce pálil do boční sítě. Ve 29. minutě Simon Zoller svou ranou pořádně zaměstnal muže v rukavicích. Třicetiletý útočník byl vidět i 60 sekund poté, protože kvůli jeho hře rukou nemohla platit branka z kopačky Bella-Kotchapa. Před závěrem první půle Riemann skvěle vyrazil kopačkou Tauerovu šanci.

Skóre dostalo svou finální podobu v 56. minutě. Zoller centroval z pravé strany. Ve vápně si Sebastian Polter až příliš jednoduše poradil s Jerrym St. Justem a hlavou k tyči přidal pojistku - 2:0. V 80. minutě o sobě dal hned dvakrát vědět Ádám Szalai. Nejdříve mířil mimo, a potom jej skvěle vychytala bochumská jednička.

Ve zbývajících minutách už žádná vyložená možnost k vidění nebyla, pouze Gerrit Holtmann si mohl vychutnat potlesk od většiny z dvanácti a půl tisíce diváků. Die Unabsteigbaren se pokusí navázat na tento výsledek v duelu s Kölnem, zatímco do Mewa Areny přijede Greuther Fürth, který se ve druhém kole prezentoval dobrým výkonem v klání proti Bielefeldu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele