11. kolo
07.11.2021 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Stefan Jovetič (© AFP)

Duel mezi Herthou a Leverkusenem vítěze nepoznal

Situace v horní polovině tabulky se začíná opět vyrovnávat. Bayer se v případě vítězství mohl vrátit na post zaručující Ligu mistrů, avšak nakonec mohli být hosté rádi, že za zraněného Patrika Schicka zaskočil v poslední minutě řádné hrací doby Robert Andrich a zařídil alespoň remízu. Díky ní se Stará dáma dostala na třináctibodovou hranici.

Právě Andrich se pokusil zaskočit Schwolowa už v 9. minutě, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V šestadvacáté minutě byl sice překonán, nicméně tahle branka nemohla platit, protože balon krátce před jejím dosažením opustil hrací plochu. Ve 42. minutě prohrál Exequiel Palacios hlavičkový souboj s Maximilianem Mittelstädtem.

Díky tomu se kulatý předmět dostal do vápna ke Stevanu Jovetićovi, který se s ním rychle otočil a ranou do šibenice překonal Hradeckyho. Sudí Robert Hartmann ještě čekal na rozhodnutí kolegy u videa, který mu celkově dvanáctý zásah Herthy potvrdil - 1:0. Po změně stran se jako první pokusil vyrovnat Kerem Demirbay, ale minul.

V 55. minutě si střelec gólu patrně nebyl vědom toho, že stojí před brankářek úplně sám. Situaci tudíž trochu uspěchal, takže dvoubrankové vedení pro domácí nezařídil. Za deset minut to černohorský fotbalista zkusil znovu, avšak cílil pouze do míst, kde stál Hradecky. Poté se zase osmělil Demirbay a Schwolow měl, co dělat, aby zvládnul tuhle ránu vyrazit nad břevno.

V 84. minutě selhal v dobré pozici Kevin-Prince Boateng, díky čemuž mohli die Werkself o šest minut později srovnat účet. Po rozehrávce standardní situace a podle všeho ne zrovna záměrném přiťuknutí od Odilona Kossounoua se z bezprostřední blízkosti prosadil Robert Andrich - 1:1. V nastaveném čase bylo znát, že týmu Gerarda Seoaneho bod stačí.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele