18. kolo
09.01.2022 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Jan Thielmann (© AFP)

Kolín nad Rýnem zvládl lépe první půli a slavil na půdě Herthy dvougólovou výhru

Zásadní československou stopu zanechal tento bundesligový zápas. Český záložník Vladimír Darida a slovenský středopolař Ondrej Duda se gólově prosadili za své kluby, více spokojený byl každopádně druhý jmenovaný. Kolín nad Rýnem totiž zvládl úvodní souboj Rückrunde o něco lépe, Herthu skolil o dvě branky, a posunul se tak v tabulce už na průběžné šesté místo.

Domácí si vytvořili první větší šanci tohoto klání, v 5. minutě vypálil po zemi Maolida a svůj pokus tlačil na zadní tyčku, nicméně míč skončil těsně vedle tyčky. V 19. minutě se naopak osmělili též hosté, to když Schwolow, brankář berlínského celku, musel likvidovat zakončení Schauba, přičemž k dorážce se následně prosadil Duda, hlavičkoval však kousek mimo bránu.

Ve 28. minutě mohl dostat Herthu do vedení opětovně Maolida, jenže ve své tutovce selhal, a protože Kolín nad Rýnem na druhé straně již svou další větší možnost dokázal proměnit, mohl francouzský forvard dvou svých neproměněných příležitostí opravdu litovat. Centr Utha zleva využil hlavou jiný Francouz na hrací ploše, a to Modeste, který rozradostnil Die Geissböcke.

Berlíňany jako by tenhle moment psychicky jaksi trochu rozložil a jejich soupeř tuto možnou slabší chvilku náležitě využil. Ve 32. minutě zaznamenal druhý přesný zásah. Schmitz autové vhazování rozehrál na Kainze, ten si merunu u pokutového území chytře zasekl, jeho následný pas odvrátil bránící Stark pouze za šestnáctku, odkud střelou z první skóroval pohotově Duda.

V závěru poločasu mohl sebevědomí hostů posílit ještě jednou Modeste, tentokráte ho ovšem vychytal pozorný Schwolow. Hertha tedy mohla duel zdramatizovat, takový počin se jí zdařil v 57. minutě, to když Darida poslal balón z přímého kopu ke vzdálenější tyči, ačkoli původně chtěl spíše centrovat. V nastavení ale pojistil Kolínu nad Rýnem vítězství po sólu Thielmann.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele