6. kolo
25.09.2021 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Florian Wirtz (© AFP)

Leverkusen nakonec přehrál Mohuč nejtěsnějším možným rozdílem

Patrik Schick sice platnou pátou trefu v sezoně zatím nepřidal, ale protože ho zastoupil Florian Wirtz, bude Bayeru po šestém kole díky výhře nad Mohučí patřit druhá příčka v tabulce. Na ni si mohli dělat záslusk i hosté, jelikož oba soupeři vstupovali do vzájemného klání se stejným bodovým ziskem. Ani pro die Nullfünfer tedy druhá porážka neznamená žádnou tragédii.

Během úvodní desetiminutovky byli jasně aktivnější domácí. Nicméně pod první dvě šance se podepsali Dominik Kohr a Karim Onisiwo z mohučského tábora. Německého záložníka však vychytal Hradecky, střela rakouského útočníka byly zblokovaná. První jmenovaný se za necelých 120 sekund dostal k hlavičce, kterou mu opět zlikvidoval muž v rukavicích.

Ve 23. minutě mnoho nechybělo Jonathanu Burkardtovi. Hned po něm se radoval Patrik Schick, když se k němu odrazil balon od tyčky, která zazvonila po akci Frimponga s Diabym. Český útočník se ale nacházel v těsném ofsajdu, takže stav byl nadále bezbrankový. Potom střílel nepřesně Leandro Barreiro. A neujala se ani první navštívenka z kopačky Wirtze. V závěru poločasu ještě Robin Zentner zasahoval proti pumelici Mitchela Bakkera.

Po změně stran mířil Moussa Diaby do pravé šibenice a gólman Mohuče předvedl vynikající zákrok. Následně se znovu ozval už víckrát zmiňovaný český forvard, nicméně stál příliš blízko na to, aby mohl Zentnera překonat.

To se povedlo až krátce po uplynutí hodiny hry, když si Wirtz v šestnáctce dvakrát vyměnil kulatý předmět s Jeremiem Frimpongem a přízemní střelou na vzdálenější (levou) tyč zařídil svému týmu nejenže vedení, nýbrž i vítězství - 1:0. De facto okamžitě po rozehrávce přidal druhý zásah Amine Adli. Pro ofsajd však ani tento gól nemohl platit.

Snahy o odpověď narážely na nedostatek přesnosti. Ta se dostavila až ve finální desetiminutovce. Nejprve musel Hradecky zasahovat proti Stachovi. Potom se ukopnul Paul Nebel. Po něm se leverkusenská jednička musela vytáhnout proti hlavičce Marcuse Ingvartsena. A ve finále sám proti Zentnerovi neuspěl Paulinho. Radost kouči Gerardovi Seoaneovi ze čtvrté výhry už nikdo vzít nemohl.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele