19. kolo
15.01.2022 15:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Radost hráčů Mainzu (© AFP)

Mohuč po dvou porážkách zase vyhrála, odnesl to ligový nováček z Bochumi

Ze strany svěřenců kouče Bo Svenssona se rozhodně nejednalo o jednoznačný výkon. Na druhou stranu se podařilo oplatit soupeři srpnovou porážku. I proto, že Polter zahodil penaltu. Oba celky však zůstanou ve středu tabulky. Ovšem s tím, že v případě die Nullfünfer jest ztráta na pohárové příčky minimální.

Úvodní dvacetiminutovka se musela v MEWA Areně obejít bez vyložených šancí. Naopak nepřesností byl k vidění až dost. Teprve po uplynutí uvedené doby trefil hlavou prostor mezi třemi tyčemi Armel Bella-Kotchap, nicméně cílil přesně do rukavic Robina Zentnera. Ve 26. minutě prásknul do balonu Leandro Barreiro a Manuelu Riemannovi tím přidělal řadu starostí.

Po půlhodině Anton Stach ve vlastním vápně fauloval Sebastiana Poltera, který chtěl protihráčův zákrok na svou osobu sám potrestat, přestože Miloš Pantović byl jiného názoru. V každém případě to třicetiletý forvard kopnul hodně mizerně, čímž nechal vyniknout Zentnera. Ve 38. minutě chtěl střílet Antwi-Adjei, ale Stefan Bell byl rázně proti.

Záložník ve službách Bochumi se v závěru úvodního poločasu dostal ještě k jedné střele, která sice byla nebezpečná, nicméně za Zentnerovými zády neskončila. Ve 48. minutě centroval Lee Jae-sung na hlavu Jonathana Burkardta, jehož hlavičku vyrazil gólman konečky prstů na roh. Ten sice brankou neskončil, jenže die Unabsteigbaren přesto inkasovali, protože Burkardt našel v ideálním prostoru před bránou neobsazeného Jerryho St. Justeho, jehož pravačky byla nakonec gólová - 1:0.

V 56. minutě pálil Karim Onisiwo. Bohužel pro domácí jaksi neprostřelil Riemannovy betony. St. Juste mohl po hodině hry přidat druhý zářez, kdyby necílil o kousek vedle. Dobrou ránou se následně prezentoval Lee Jae-sung. Tady znovu chyběly centimetry. V 73. minutě to zkusil Antwe-Adjei. I jemu však byla branka malá.

Závěrečná desetiminutovka byla rozkouskována střídáními a udělováním žlutých karet, které rozhodčí Frank Willenborg v této fázi utkání vytáhnul celkem čtyři, z toho jednu ukázal Bo Svenssonovi. Trenér Mohuče musel po finální nastavené minutě poděkovat Robinu Zentnerovi, který skvělým zákrokem odmítnul Locadiovo vyrovnání.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele