7. kolo
03.10.2021 15:30 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Taiwo Awoniyi (© AFP)

Awoiniyi dvěma góly zařídil obrat a Union Berlín díky němu slaví výhru 2:1 na hřišti Mainzu

Fotbalisté Unionu Berlín si připsali druhou výhru v řadě, když v neděli odpoledne porazil domácí Mainz 2:1 a v tabulce Bundesligy se posunuli už na 7. místo. Mainz po druhé prohře v řadě figuruje na 9. příčce. Domácí ale vedli od 40. minuty, kdy se trefil Ingvartsen. Na jeho zásah však nedokázal nikdo z Manzu navázat a hosté v druhém poločase otočili na konečných 2:1. Oba dva zásahy obstaral nigerijský útočník Taiwo Awoniyi.

Hráč, který rozhodl celé utkání, se mohl mezi střelce zapsat už ve 23. minutě. Ideální přihrávku před bránu ale netrefil. Ve 26. minutě spálil příležitost na druhé straně domácí Lucoqui, ale ve 40. minutě už Mainz udeřil. Do oku lahodící kombinace se v konečné fázi zapojil Karim Onisiwo, ve skluzu přesně přihrál na dobíhajícího Ingvartsena a dánský útočník zacílil k levé tyči. 1:0

V druhém poločase se ke kormidlu dostali Berlínští a zatlačili domácí na jejich polovinu. Nebezpečný byl obzvlášť Max Kruse, který nejprve nadvakrát neprostřelil hradbu těl ve vápně a v 59. minutě vyslal perfektním pasem do šance Awoniyiho, který se ale zatím zastřeloval. V další příležitosti už Nigerijec nezklamal. Opět to byl Kruse, který vysunul Awoniyho. Ten si v souboji výborně pokryl míč a střelou na zadní tyč překonal Zentnera. S jídlem roste chuť, a tak se Awoniyi o čtyři minuty později radoval po druhé. V akci jako přes kopírák opět přesně zacílil na vzdálenější část branky a Zentner znovu kapituloval.

V 89. minutě mohli domácí srovnat! Na centr Niakhatého ale jen těsně nedosáhl skvěle postavený Widmer! V 92. minutě se ještě do dějin zápasu zapsal domácí Kohr, který brutálně nakopl proti hráče přímo do břicha a po druhé žluté šel pod sprchy. Krátce na to ho ale následovali i ostatní spoluhráči, zklamaní po porážce 1:2.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Union aspon 1Bod tip 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele