29. kolo
09.04.2022 15:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Luca Kilian (© AFP)

Köln v zápase s Mohučí během dvaadvaceti minut otočil nepříznivé skóre

Kozli si tedy z osmi posledních vzájemných klání připisují teprve druhou výhru. Nejlepší střelec domácího celku, patnáctigólový Anthony Modeste, odehrál celý duel, nicméně si připsal "pouze" jednu asistenci. I ta ovšem znamená, že jeho současný zaměstnavatel má proklatě blízko k pohárovým příčkám. Die Nullfünfer se od nich naopak zase o kousek vzdálili.

Od samotného úvodu bylo znát, že oba kluby nechtějí jenom bránit. V 7. minutě se prosadil Jonathan Burkardt, ale kvůli předchozímu faulu musel stav zůstat bezbrankový. Stejný hráč si spravil chuť ve 14. minutě. Alexander Hack mu posunul míč na pravou stranu. Když jednadvacetiletý forvard doběhnul do šestnáctky, vytvořil nemastnou neslanou střelu, která se kvůli smolné teči Luky Kiliana stala pro Marvina Schwäbeho nechytatelnou - 0:1.

Ve 20. minutě se dvěma protihráčům vyhnul Ondrej Duda, jehož zakončení z hranice vápna lapil Zentner do svých rukavic, takže vyrovnání se nekonalo. Jeho protějšek musel zanedlouho zasahovat proti Burkardtovi. Další výživná rána patřila Jean-Paulovi Boëtiusovi. Gólman se neváhal proletět a předvedl parádní zákrok.

Další pokus obstaral Kingsley Ehizibue, jenže na místo určení jej nedopravil. Při centru z levé strany se Zentner při vybíhání najednou zastavil. Naštěstí pro něj nehlavičkoval Modeste v optimální pozici. Změna stavu tedy následovala až v 55. minutě. Karim Onisiwo si naběhnul za obranu na míč od Dominika Kohra, načež si doběhnul až do vápna, kde zblízka prostřelil brankáře - 0:2.

Nicméně skvadra Steffena Baumgarta to rozhodně nezabalila a už za pět minutek dokázal snížit Ellyes Skhiri, když jeho směrem prodloužil centr od rohového praporku Anthony Modeste. Ze tří metrů pak opravdu nebyl problém rozvlnit síť - 1:2. Hosté se pak začali ve větší míře soustředit na bránění, což se jim stalo osudným.

V 78. minutě to vydalo, že Mark Uth celou slibně se rozvíjející akci zadrbal. Avšak balon se se štěstí odrazil do dráhy Dejana Ljubičiće, jehož zakončení placírkou pravé nohy přineslo vyrovnání - 2:2. V minutě dvaaosmdesáté nejprve po rohu Zentner famózně lapil hlavičku Saliha Özcana. Ve finále to ale nebylo nic platné, protože dorážející Luca Kilian měl před sebou mimořádně snadnou úlohu - 3:2. V nastavení pro změnu pouze vyrážel Schwäbe, načež Marcus Ingvartsen trestuhodně přestřelil.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele