12. kolo
15.12.2020 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Dortmund zabojoval a z Brém odváží všechny tři body

Prozatimní kouč Edin Terzić tak začal na lavičce nejlepším možným způsobem. Nutno dodat, že pod vítězství hostujícího celku se svou chybkou podepsal i český brankář Jiří Pavlenka. Takže zatímco BVB dalo alespoň částečně zapomenout na krach se Stuttgartem, Werder připisuje čtvrtou prohru v řadě.

Na Weserstadionu se první z celkových tří branek zrodila už ve 12. minutě. Střelu Jadona Sancha ještě Ömer Toprak zblokoval, avšak odražený míč se dostal k Raphaëlu Guerreirovi, který zakončoval nečekaně vnějším nártem své levé nohy - 0:1. Tohle vedení však vydrželo pouze do minuty osmadvacáté.

Tehdy totiž Maximilian Eggestein posunul na kolegu Kevina Möhwalda, který se zpoza velkého čtverce trefil přesně k pravé tyči - 1:1. Za nějakých 180 sekund si pořádně oddechl Christian Groß, jenž chtěl balon posunout do bezpečí a místo toho si málem vstřelil vlastní gól. V závěru poločasu nejprve Pavlenka výtečně vychytal osamoceného Manuela Akanjiho.

A těsně před odchodem do šaten musel Roman Bürki likvidovat ránu z kopačky Ludwiga Augustinssona. Po změně stran o sobě dal jako první vědět mladíček Youssoufa Moukoko, ale míč netrefil zcela podle svých představ. V 58. minutě se hosté už radovali z vedoucího zásahu, ovšem jejich radost neměla příliš dlouhého trvání, jelikož Sancho stál v ofsajdu.

V 72. minutě hlavičkoval Marco Reus a český gólman byl znovu pozorný. V 78. minutě si naopak vybral pořádný kopec smůly. Nejdříve ve vápně nesmyslně atakoval Akanjiho, z čehož se vyklubal penaltový zákrok. Bývalý gólman pražské Slavie a Baníku Ostrava Reusovi penaltu chytil, jenže balon se nadále pohyboval před čárou, takže pro exekutora nebyl problém svoje zaváhání napravit - 1:2.

Stejný hráč, který vinou zranění přišel o titul mistra světa z roku 2014, mohl druhou trefu přidat v nastaveném čase. Nicméně se tak nestalo. A domácí ke své škodě od druhého inkasovaného gólu směrem dopředu také nic nevymysleli. V závěrečném prosincovém kole nastoupí v důležitém klání proti Mohuči. Na Černožluté čeká nevyzpytatelný Union Berlín.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele