19. kolo
31.01.2021 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Wout Weghorst (© AFP)

Vlci opět kousali, Freiburg porazili 3:0 a posunuli se na třetí místo

Fotbalisté Wolfsburgu ani v devátém domácím zápase sezóny neprohráli. S Freiburgem odehráli pohledné utkání, které díky gólům Adamse, Weghorsta a Gerhardta dovedli k výhře 3:0.

Poprvé se ve Volkswagen Areně měnilo skóre po dvaceti minutách hry. Předcházel tomu rohový kop domácích, po kterém se míč ve vápně po několika odrazech dostal k Johnu Brooksovi a americký obránce ho z první s přehledem uklidil k levé tyči.

Vlci v prvním poločase diktovali tempo hry, hosté nebyli příliš výrazní a v důsledku toho se jim nedařilo dostávat se do větších šancí. A tak nebylo divu že v 39. minutě opět inkasovali. Po rychlé akci poslal záložník Steffen přihrávku do běhu Woutu Weghorstovi, který se ve vápně zbavil obránce Schlotterbecka a dloubákem zakončil přesně ke vzdálené tyči.

První šance hostů se rodila o pět minut později, kdy se do samostatného úniku dostal mladý Korejec Jeong, učebnicovým skluzem ho ale zastavil domácí obránce Otávio. V samotném závěru první půle pak mohl udeřit Demirovič, svou hlavičku po rohovém kopu ale umístil příliš vysoko. Do šaten tak mužstva odcházela za stavu 2:0 pro Vlky.

Druhý poločas pak ve Wolfsburgu nabídl strhující podívanou plnou šancí na obou stranách. Dvěma střeleckými pokusy to odstartoval záložník hostů Santamaria, který v rozmezí dvou minut dvakrát těsně minul bránu.

Freiburg hrál mnohem aktivněji než v první půli, díky čemuž se domácí dostávali do rychlých brejků. Po jednom takovém v 53. minutě skóroval Weghorst, ofsajd však hosty od třetí inkasované branky zachránil. O čtyři minuty později pak holandský útočník dostal přesnou přihrávku od Gerhardta a tentokrát mu radost překazil výborný zákrok brankáře Müllera.

Hostům se ale čím dál víc dařilo soupeře dostávat pod tlak. Nejblíž kontaktní brance byli v 73. minutě, kdy po rohovém kopu zakončoval Höfler a brankář Casteels měl co dělat, aby míč vytáhl z brankové čáry.

Místo toho nakonec ještě jednou udeřili domácí. Pomohla jim k tomu ledabylá rozehrávka obránce Lienharta, po které se k míči dostal Baku, poslal jej na hranici malého vápna a tam Yannicku Gerhardtovi stačilo už jen trefit prázdnou bránu.

Vlci tak domácí utkání s Freiburgem zvládli na výbornou. Po vítězství 3:0 udrželi domácí neporazitelnost a posunuli se na třetí místo tabulky. Hosté naopak teprve podruhé z posledních jedenácti zápasů prohráli a jsou devátí.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (2)

Přidat komentář
johnn

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele