30. kolo
21.04.2021 20:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Xaver Schlager (© AFP)

Wolfsburg podle očekávání přehrál Stuttgart

Vlci dobře vědí, že jestli chtějí udržet třetí místo v tabulce, nemůžou si dovolit zaváhání, jelikož Eintracht Frankfurt má také velice dobrou formu. Pro VfB se navzdory porážce de facto nic nemění. Záchranu v Bundeslize má klub z Mercedes-Benz-Areny matematicky už téměř jistou a ztráta na pohárové příčky se stále teoreticky dá dohnat.

První šanci zápasu si ale v 9 minutě připsal na konto Saša Kalajdžić. Ještě před uplynutím úvodní čtvrt hodiny utkání skóroval Xaver Schlager, když ze vzdálenosti nějakých dvaadvaceti metrů pálil nekompromisně za záda Gregora Kobela - 0:1. Jedinečnou možnost vyrovnat měli domácí v šestadvacáté minutě, jelikož John Brooks zahrál ve vlastním vápně rukou.

Exekuce pokutového kopu se ujal Philipp Förster a Casteels musel nechat děkovat za tuhle střelu, která šla do ideální výšky. Za 180 sekund přidali další zásah hosté. Josip Brekalo centroval z pravé strany a Wouter Weghorst si našel balon na hranici malého vápna, přičemž nasadil brankáři housle - 0:2. Nutno podotknout, že pro holandského útočníka to byl už dvacátý gól v sezoně.

V pětatřicáté minutě málem snížil Tanguy Coulibaly, leč Casteels byl proti. Po změně stran nejprve neuspěl Maximilian Philipp, nicméně v 65 minutě už šla Glasnerova skvadra do tříbrankového trháku. Brekalo v šestnáctce místo zakončení nakonec zaseknul balon a předložil jej pro Yannicka Gerhardta, jehož střela pravačkou skončila v levém horním rohu brány - 0:3.

Za šest minut se mohl Gerhardt prosadit znovu, jenže selhal. A jeho spoluhráč Roberto Massimo cílil jenom do tyče. Hned poté skóroval Daniel Didavi, ale protože si pomohl faulem, byl stav stále 0:3 pro jeho klub. Tým Pellegrina Matarazza se dočkal čestného úspěchu až v nastaveném čase, když Castrův pokus z dálky smolně tečoval do vlastní sítě Marin Pongračić - 1:3.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele