19. kolo
29.01.2021 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Silas Wamangituka (© AFP)

Mohuč na výhru nad Lipskem nenavázala, venku podlehla Stuttgartu

Stuttgart utnul svou sérii tří zápasů bez vítězství, v páteční předehrávce potvrdil roli mírného favorita, získal tři body a upevnil si své postavení ve středu tabulky. O jeho branky se po obrátce postarali Sasa Kalajdzic a Silas Wamangituka. Mohuč naopak nenavázal na svůj minulý senzační výkon proti Lipsku, který nečekaně skolila, a zůstala na předposlední příčce.

Hosté byli zprvu možná o něco nebezpečnějším mužstvem, svou mušku vyzkoušel v 11. minutě Onisiwo, avšak pravačkou bránu netrefil, o tři minuty později se pokoušel prosadit jeho spoluhráč Quaison, jeho pokus ovšem zlikvidoval brankář Kobel. Domácí v ofenzívě vážně nijak nezářili, budiž příkladem nepovedené Gonzálezovo zakončení ze 31. minuty.

Klíčové okamžiky na řadu přišly až ve druhé pětačtyřicetiminutovce. V 55. minutě Sosa zleva našel na hranici brankového území Kalajdzice, který hlavou z vyložené pozice neměl problém přelstít gólmana Zentnera. Šest minut na to se Die Nullfünfer snažili o odpověď na pro ně negativní stav, ale Onisiwo ke své smůle orazítkoval hlavičkou pouze brankovou konstrukci.

Stuttgart nakonec definitivně stvrdil tříbodový rezultát osmnáct minut před závěrečným hvizdem sudího Willenborga. Rychlonohý Wamangituka přebral míč po nahrávce Mangaly, pelášil s ním po levé straně, naběhl následně do šestnáctky a pohotově překonal Zentnera. Odpor Mohuče byl zkrátka zlomen, její soupeř si pak dvougólové vedení bez obtíží pohlídal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad mužeme vyloučit dvojku.

Reagovat
adogti77

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele