5. kolo
24.10.2020 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Freiburgu (© AFP)

Union Berlín a SC Freiburg se ve vzájemném zápase rozešly smírně

Stalo se tak po necelých osmnácti rokách. Od té doby na sebe narazily šestkrát a pokaždé se někdo radoval z výhry. Remíza za současné situace nic neřeší, oba kluby v podstatě zůstávají ve středu tabulky.

Oba dva góly padly v rozmezí nějakých 120 sekund. Než na ně došlo, udála se během odpoledne na Stade An der Alten Försterei řada dalších pozoruhodných věcí. Ještě během úvodní desetiminutovky dvakrát připravil Sherldo Becker míč pro Joela Pohjanpala, který bohužel taky dvakrát neuspěl. Následně vyzkoušel Max Kruse pozornost Floriana Müllera.

Další spolupráce dvou ofenzivních borců v dresu Unionu přinesla jen pokus nad branku. Následně svoje výborné příležitosti zahodili Becker, Marcus Ingvartsen a Robert Andrich. Ve 34. minutě měl Christian Günter před sebou moře prostoru ke střele zpoza šestnáctky. Nakonec však volil přihrávku po své levé ruce, kde číhal Vincenzo Grifo.

Ač zdaleka nestál v optimální pozici, podařil se mu výborný volej, kdy se balon po střele pravačkou od tyče odrazil na místo určení - 0:1. Jenže ihned po rozehrávce bylo zase srovnáno. Andrich pálil z nějakých dvaadvaceti metrů a míči na cestě k levé tyči pomohl nešťastnou tečí Dominique Heintz - 1:1. Tolik přinesl první poločas.

V tom druhém se nejprve dostali do šance Ingvartsen s Beckere, jenže ani jeden z nich nezajistil svému celku vedení. Po hodině hry se z dálky osmělil Lucas Höler, leč ani z tohoto mráčku nezapršelo. Urs Fischer se v 71. minutě rozhodnul poslat na trávník hned tři svoje svěřence. Nikdo z nich se ale střelecky neprosadil.

Do konce utkání byly k vidění ještě tři dobré příležitosti. Kruseho rána by možná byla úspěšná, kdyby ji včas nezblokoval Günter. Christopher Trimmel se pak po kontaktu s Höflerem marně dožadoval odpískání pokutového kopu. Pak se o slovo hned dvakrát přihlásil domácí Marvin Friedrich. Nejprve svou ránu z nějakých pětadvaceti metrů nasměroval těsně nad břevno. A v poslední minutě to zkusil hlavou, která se však mezi tři tyče také nevešla.

Nakonec vcelku spravedlivá remíza znamená, že oba protivníci budou mít na kontě shodný počet šesti bodů. Streichův tým čeká za týden na Schwarzwald Stadionu bitva s Bayerem Leverkusen. A co se die Eisernen týče, ti se budou o další body ucházet ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně, kde nastupuje k domácím zápasům TSG Hoffenheim.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele