27. kolo
04.04.2021 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Robert Andrich (© AFP)

Berlínské derby vítěze nepoznalo, Union doma plichtil s Herthou

Ostré, ale férové derby dvou berlínských klubů nabídlo finální plichtu. Dost práce měl hlavně rozhodčí Sascha Stegemann, který na hrací ploše řešil hned několik emotivních a vypjatých okamžiků, přesto se mu podařilo dohrát utkání bez udělení červené karty. Za domácí nejprve skóroval Robert Andrich, o odpověď hostů se pak postaral gólem z penalty Dodi Lukebakio.

V 7. minutě zajistil vůbec první střelu mezi tři tyče Kruse, který z dálky svou solidní štiplavou přízemní navštívenkou prověřil připravenost gólmana Schwolowa, ten si každopádně stačil ještě v tomhle případě poradit. O dvě minuty později ovšem přece jenom kapituloval, Musa totiž se štěstím přiklepl míč Andrichovi, jehož dělovka z halfvoleje zaplula do brány Herthy.

Union i ve chvílích následujících hledal cestu za pojištěním svého náskoku, z šestnáctky se opřel do balónu Ryerson, po jehož zakončení narazil do břevna, od něj se odrazil do cesty volného Musy, který pak pravačkou pouze zamířil ze slušné pozice nepřesně. V 19. minutě se podařilo zahrozit poprvé také hostům, avšak hlavička Torunarighy skončila na horní tyčce.

Úvodní tlak domácího výběru polevil, a tak se jeho soupeř mohl propracovat k vyrovnání. O to se postaral ve 35. minutě Lukebakio, který proměnil pokutový kop, nařízený za Friedrichův nedovolený zákrok ve vápně na Guendouziho. Přitom sám faulovaný, jenž vybojoval penaltu, mohl být těsně předtím vyloučený po konfliktu s Prömelem. Obdržel ovšem jen žlutou kartu.

Druhý poločas žádnou změnu skóre prostě nepřinesl, ubylo i gólových možností nebo dalších zajímavějších momentů. V 50. minutě se snažil vyzrát na Schwolowa z úhlu Schlotterbeck, neměl však potřebné schopnosti k jeho překonání, za Herthu se pokoušel rozvlnit síť Tousart, nicméně napřímo brankáře Lutheho nezaměstnal, neboť neseřídil mířidla ideálním způsobem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele