9. kolo
28.11.2020 15:30 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Max Kruse (© AFP)

Union Berlín nakonec bere ze zápasu s Frankfurtem pouze bod

Domácí začali tenhle duel výborně. Vždyť už po sedmi minutách hry vedli o dva góly. Na obou stranách barikády se objevili dvougóloví střelci. Na jedné Max Kruse, na druhé André Silva. Remíza pro oba kluby - i vzhledem k ostatním výsledkům - dohromady nic neřeší.

Šestigólová přestřelka se začala rodit už ve 2. minutě. Ingvartsen přihrával z levé strany před bránu. Kevin Trapp nedokázal balon zkrotit v náručí, čehož využil zblízka dorážející Robert Andrich - 1:0. V 5. minutě neměl Martin Hinteregger pochopení pro kličky v podání Taiwa Awoniyiho, takže se pískal pokutový kop. Max Kruse si vůbec nedělal problémy a s přehledem proměnil - 2:0.

Die Eisernen byli dále při chuti, což pocítil brankář Eintrachtu při pokusech Kruseho a Awoniyiho, jenž ho zaměstnal hned dvakrát. Hosté se probrali teprve po uplynutí úvodní dvacetiminutovky. Filip Kostić ve 24. minutě ještě neskóroval, ale za necelých 180 sekund se svěřenci Adiho Hüttera dočkali snížení.

Postaral se o něj André Silva, když dostal od Daichiho Kamady přihrávku napříč celým pokutovým územím - 2:1. Za deset minut se portugalský útočník prosadil podruhé, když hlavou zády k bráně prodloužil Kostićův centr z přímého kopu. Díky spolupráci s pravou tyčkou se mohli "Orli" radovat z vyrovnávací trefy - 2:2.

Druhé dějství začalo hodně divoce, jenže ke gólu žádná z akcí nevedla. Poté musel sudí Reichel sáhnout v rozmezí pěti minut hned čtyřikrát pro žlutou kartu. Následně se o slovo ve dvou zajímavých případech přihlásil opět André Silva, avšak tentokrát mu nebylo přáno, aby zaznamenal hattrick. O třetí zásah se totiž postaral do té doby téměř neviditelný kanonýr Bas Dost.

Spolu s Daichim Kamadou se dostali do přečíslení dva na jednoho, které japonský reprezentant řešil další přihrávkou napříč velkým vápnem. Holandskému spoluhráči pak jenom stačilo na malém vápně nastavit levačku - 2:3. Nepříjemná situace pro Union Berlín, který mohl po patnácti minutách vést pohodlně 3:0.

Štěstí, že má v kádru Maxe Kruseho, jenž se do Bundesligy vrátil po roční anabázi v tureckém Fenerbahçe. Dvaatřicetiletý forvard si ve vzdálenosti nějakých dvaceti metrů od Trappovy svatyně počkal na Trimmelovu přihrávku z pravé strany, aby se do balonu z voleje opřel a famózním způsobem vymetl pravou šibenici - 3:3.

Ve zbývajících minutách už se hráči na hrací ploše nechtěli pouštět do žádných větších akcí, a tak se po závěrečném hvizdu rozešli smírně. Eintracht věří, že další body uhraje v Commerzbank-Areně proti Borussii Dortmund. Svěřenci Urse Fischera budou patrně z výsledku zklamaní. Za týden je ovšem čeká berlínské derby proti Herthě BSC.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele