3. kolo
02.10.2020 20:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Max Kruse (© AFP)

Mizérie Mohuče pokračuje, i od Unionu schytala debakl

V Mohuči nejsou ani náhodou všechny náležitosti v kabině v pořádku. Poté, co byl odvolaný kouč Achim Beierlorzer, vedl mužstvo v páteční předehrávce na hřišti Unionu dočasně Jan-Moritz Lichte, ani on ale své svěřence nevyburcoval k nějakému slušnému výkonu. Berlínský celek zvítězil hned o čtyři góly a připsal si na své konto vůbec první tříbodový výsledek.

Vysoké porážky v Lipsku a se Stuttgartem neumírnili Die Nullfünfer ani v nynějším případě. Začátek ročníku je postihl ve velmi nedobrém rozpoložení, Beierlorzer měl údajně spory s útočníkem Ádámem Szalaiem, jehož přeřadil do rezervního týmu, následně došlo ke hráčské vzpouře a výměně trenéra. Nevalná atmosféra se zkrátka podepsala na vystoupení v Berlíně.

Domácí naopak parádně využili skutečností a faktů ohledně mizerné situace v táboře soupeře a utkání měli plně ve své režii. Určitě jim hodně pomohl brzký gól ze 13. minuty, o který se postaral Kruse, který si na zadní tyči naběhl na centr Beckera z pravé strany a hlavou bez problémů překonal brankáře Zentnera, který již nestačil na tuhle akci včas zareagovat.

Hosté se na nějakou odpověď nijak nezmohli. Union přitom mohl zaznamenat další přesný zásah ve 27. minutě, opět prostřednictvím Kruseho, jenomže ten z dobré pozice nasměroval merunu jenom nad bránu. A po půlhodině hry mohl udeřit Schlotterbeck, jenž se ocitl zcela sám před Zentnerem, ten ovšem jeho příležitost stačil nakonec vyřešit úspěšným zákrokem.

Ani po přestávce se Mohuč, především co se hry směrem dopředu týče, nezlepšila. Znovu přitom nezvládla úvodní chvilky poločasu a ve 49. minutě inkasovala podruhé. Trimmel vyslal zprava perfektní pas do šestnáctky na hranici brankového území, kam si naběhl Ingvartsen, který neměl výraznější potíže vyzrát z bezprostřední blízkosti na Zentnera.

V 63. minutě svěřenci pod velením Urse Fischera svůj náskok ještě navýšili. Trimmel znovu ukázal, že umí vyprodukovat vážně povedené centry, našel v pokutovém území Friedricha, a ten hlavou pohotově skóroval. A jen minutu na to určil konečný stav střídající Pohjanpalo, jemuž první zakončení nevyšlo, podruhé už však přece dotlačil míč za brankovou čáru.

Zbývající pětadvacetiminutovka byla jen jakousi povinnou dohrávanou částí tohoto střetnutí, kterou chtěly oba týmy přežít hlavně ve zdraví a bez zbytečných karetních ocenění. Union hlídal, co potřeboval, Mohuč ani na nějakou vstřelenou branku sílu nenašla. Na střeleckou listinu se mohl zapsat znovu snad pouze Pohjanpalo, v 81. minutě ho ale vychytal Zentner.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele