24. kolo
06.03.2021 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Hoffenheimu (© AFP)

Série Wolfsburgu je u konce, nezvládl zápas v Hoffenheimu

Poprvé od třetího ledna poznali "Vlci" z Wolfsburgu hořkost porážky. Zuby si vylámali na Hoffenheimu, který dvěma góly v prvním poločasu a následnou pevnou obranou vybojoval tři body za vítězství 2:1.

Domácí do zápasu vletěli aktivněji a sedmizápasovou sérii Wolfsburgu bez inkasované branky ukončili už po osmi minutách. Pavel Kadeřábek centrem do vápna z pravé strany našel nikým nehlídaného Baumgartnera a ten tvrdou bombou pod břevno nekompromisně otevřel skóre.

Inkasovaný gól hosty probral a ve 22. minutě přispěchali s odpovědí. Domácí obrana nereagovala na náběh Weghorsta, kterého do samostatného úniku přihrávkou do běhu poslal záložník Schlager a osmadvacetiletý Holanďan si v přímém souboji s vybíhajícím brankářem Baumannem poradil a vyrovnal na 1:1.

O sedm minut později mohl Weghorst skóre dokonce otočit, zkušený gólman Baumann však tentokrát jeho ránu po dalším protiútoku zlikvidoval a udržel míč ve své moci i před dotírajícím Steffenem.

Ještě před koncem první půle si tak Hoffenheim vzal vedení zpět. Opět tomu předcházel centr Pavla Kadeřábka, který nechal Bebou proskákat až ke Kramaričovi a chorvatský střelec jej pohotově doklepl do poloodkryté brány.

Do druhého poločasu Wolfsburg vběhl mnohem hladověji než do toho prvního a už po dvou minutách mohl znovu vyrovnat. Důrazný Arnold vybojoval míč a zpoza vápna jej tvrdě napálil na bránu, kde měl Baumann co dělat, aby jej vyrazil.

"Vlci" nepouštěli domácí z jejich poloviny a vytvořili si velký tlak. V 62. minutě velkou šanci nevyužil Weghorst, který po centru z pravé strany hlavičkoval jen do břevna. Další Weghorstův moment přišel v 87. minutě, proti nenápadné střele po zemi se ale Baumann zvládl natáhnout.

Recept na pevný beton domácích nakonec hráči Wolfsburgu nenašli. V nastaveném čase to při rohovém kopu zkoušeli i s pomocí brankáře Casteelse, který si vyběhl na útočnou polovinu, vzápětí však musel sprintovat zpátky, když s míčem vstříc prázdné bráně utekl Dabbur. Za záchrannou brzdu tak musel zatáhnout vracející se obránce Otávio, který Dabbura tvrdým skluzem sestřelil k zemi, za což pochopitelně okamžitě viděl červenou kartu.

Wolfsburg tak po více než dvou měsících v lize prohrál a nabral už osmibodovou ztrátu na Lipsko. Hoffenheim naopak bodoval počtvrté v řadě a je už na dosah elitní desítky.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele