34. kolo
22.05.2021 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Hoffenheimu (© AFP)

Hoffenheim se se sezonou 2020/2021 rozloučil výhrou nad Herthou

V závěru úvodního poločasu se sice prosadil Vladimír Darida, nicméně domácím výborně vyšel začátek a konec poločasu druhého. Díky tomu obsadili jedenáctou příčku, zatímco "Stará dáma" udržela dvoubodový náskok na barážovou pozici.

Před zraky stovky diváků se dostal jako první do zakončení hostující Nemanja Radonjić. Po něm přišla řada na borce hájící dres TSG. Jmenovitě to byli Sargis Adamjan a Ihlas Bebou, kteří v rozmezí necelých 120 sekund trefili boční síť. Následně nastala klidnější fáze, kterou utnul až po půl hodině hry Pavel Kadeřábek. Bohužel pro něj i pro celý Hoffenheim zůstalo skóre bezbrankové.

Svěřenci Sebastiana Hoeneße byli prakticky po celou úvodní půli lepším týmem, leč - jak už to tak ve fotbale chodívá - inkasovali jako první. Marvin Plattenhardt centroval z pravé strany na hranici pokutového území, kde se mezi dvěma obránci objevil nehlídaný Vladimír Darida a s jeho hlavičkou Philipp Pentke opravdu nemohl při nejlepší vůli cokoli udělat - 0:1.

Český reprezentant mohl svoje vystoupení korunovat hned po změně stran, kdyby jeho střela neskončila pouze na tyči. Místo toho se radovali Hoffenheimští. Ryan Sessegnon si na pravém křídle výtečně předkopnul balon, aby jej vzápětí po zemi naservíroval do vápna, kde se přibližně ze stejného místa, jako předtím Darida, prosadil Sargis Adamjan. Rozdíl byl pouze v tom, že rodák z Jerevanu zakončoval z voleje po zemi, čímž stylově oslavil zítřejší osmadvacetiny - 1:1.

Teprve potom vyzkoušel Schwolowovu pozornost kanonýr Kramarić, ovšem jeho chvíle měla přijít až později. Nejprve ještě pálil Pentkeovým směrem Holanďan Daishawn Redan (nikoli Roden), a po něm se s profesionální kariérou rozloučil Sami Khedira, člen vítězného německého výběru na MS 2014. Jenom z lavičky tedy sledoval, jak záhy po jeho vystřídání za Jonase Dirknera zahazuje svou velkou šanci Ihlas Bebou.

Na rozhodující moment si tedy obecenstvo muselo počkat až do nastaveného času. Právě Bebou si v šestnáctce počkal na podporu spoluhráčů, přičemž si vybral Andreje Kramariće, jehož volej se zastavil až v síti - 2:1. Chorvatský forvard tedy zakončil sezonu s dvaceti brankami, čímž dosáhnul na své bundesligové maximum. O jeden zásah více zaznamenal ještě v dresu chorvatské Rijeky. To znamená, že si na něj bude muset česká obrana dávat na blížícím se EURU zatraceně dobrý pozor.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele