20. kolo
07.02.2021 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Filip Kostić (© AFP)

Frankfurt drží formu, další výhru veze ze stadionu Hoffenheimu

Fotbalisté Frankfurtu potvrdili výbornou formu a ani v sedmém zápase nového kalendářního roku nevyšli bodově naprázdno. Na půdě Hoffenheimu odehráli vyrovnané utkání, které po dvou slepených brankách v druhém poločase ovládli 3:1.

Začátek zápasu se nesl spíš v opatrnějším duchu, postupem času však favorizovaný Eintracht čím dál víc dostával soupeře pod tlak. V patnácté minutě z toho hosté hned vytěžil první branku. Předcházel tomu rychlý protiútok poté, co domácí u půlící čáry ztratili míč, čehož využil záložník Younes, který na levém křídle viděl rozeběhnutého Filipa Kostiće a srbský útočník svůj únik do otevřené obrany zakončil přesnou střelou ke vzdálenější tyči.

Krátce po půl hodině hry se pak hosté radovali znovu, Kamadův gól hlavou však pro ofsajd uznán nebyl. Jinak ale první poločas žádnými velkými šancemi nepřekypoval, Hoffenheim směrem dopředu působil jalově a do šaten se tak šlo za stavu 0:1 pro Frankfurt.

To se však změnilo už po necelých dvou minutách druhé půle, do které domácí trenér Hoeness poslal čerstvé síly Beboua a Kadeřábka, což zejména v případě prvního jmenovaného věru nebyla špatná volba. Kombinačně to domácím stále moc nešlo, a tak vzal šestadvacetiletý záložník z Toga útočnou akci do vlastních rukou a po přihrávce Kramariče prokličkoval ztuhlou obranou hostů až k preciznímu gólovému zakončení z malého vápna.

Průběh zápasu by vyrovnanému výsledku odpovídal, nakonec však Eintracht o svém triumfu rozhodl po hodině hry, kdy udeřil dvakrát v rozmezí dvou minut. Nejprve Kostić ze standardky výborně nacentroval do vápna, kde trestuhodně nepokrytý Evan N’Dicka ani nemusel skákat, a přesto dokázal hlavou míč nasměrovat přesně do levého rohu brány.

Rozhození domácí se ani nestačili otřepat a už prohrávali o dva góly. Opět na tom má velkou zásluhu Filip Kostić, který další rychlý brejk vyřešil přesným centrem na Andrého Silvu a portugalský střelec hlavou v pohodě uklidil míč do prázdné brány.

V 82. minutě mohl Silva náskok hostů ještě zvýšit, jeho tvrdou ránu ale tentokrát brankář Baumann vyrazil.

To ale Frankfurtské družině vadit nemuselo. Na půdě Hoffenheimu si totiž připsala sedmé vítězství z posledních osmi zápasů a drží se na čtvrtém místě tabulky. Hoffenheim naopak podruhé v řadě padl a zůstává dvanáctý.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele