2. kolo
27.09.2020 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Josip Brekalo (© AFP)

Freiburg po sympatickém výkonu vybojoval se silným Wolfsburgem remízu

V závěrečném utkání 2. kola německé Bundesligy nakonec vítěz znám nebyl, domácí Freiburg i přes brzké vedení náskok neudržel a s favorizovaným Wolfsburgem se rozešel smírně v poměru 1:1. Nedělnímu duelu rozhodně nechyběl náboj a určitě mohly padnout i více než dvě branky, nicméně s přibývajícím časem bylo na obou výběrech znát, že hlavně nechtějí udělat chybu. "Vlci" se tak nenaladili úplně ideálně na čtvrteční play-off Evropské ligy na půdě řeckého AEK.

Freiburg nedokázal potvrdit úvodní těsnou výhru ze Stuttgartu (3:2), v tabulce se nachází na pátém místě. VfL na ligové scéně podruhé za sebou remizovalo, neboť nejprve hrálo bez branek s Leverkusenem. Jedinou výhru proto zaznamenalo ve 3. předkole EL s ukrajinskou Desnou (2:0) a určitě na ní bude chtít navázat v Aténách. Domácí klub začal zostra a po seznamovací desetiminutovce šel do překvapivého vedení.

K rohovému kopu se postavil Ital Grifo a svým pasem našel hlavu zcela osamoceného Nilse Petersena. Ten nekompromisně zavěsil pod břevno, hostující defenziva se na sebe jen vyčítavě dívala. Freiburg byl nebezpečnější také v následujícím průběhu a svůj náskok mohl zvýšit ve 26. minutě, avšak povedený přímý volný kop Grifa ze střední vzdálenosti dokázal brilantně odvrátit do bezpečí brankář Pervan. Stejný hráč opět zahrozil za další tři minuty.

Tentokráte se propracoval k odraženému míči a chytře se odpoutal od bránícího protihráče, avšak závěrečná rána mu vůbec nesedla a letěla vysoko nad horní tyčku. Wolfsburg se dočkal kýženého vyrovnání necelých pět minut před přestávkou, kdy aktivní Arnold vybojoval zajímavou standardní situaci. K ní se postavil Josip Brekalo a jeho nebezpečný pokus z osmnácti metrů i díky teči bránící zdi skončil v síti za zády bezmocného gólmana Müllera.

Ihned po přestávce mohli hosté dokonce otočit vývoj, nicméně Müller se blýskl proti úchvatné dělovce Gerhardta z nějakých třiceti metrů. V 57. minutě dopravil balón do prostoru tří tyčí Höler, jenomže jeho gól neplatil kvůli zřetelnému ofsajdu. O osm minut později po dalším rohovém kopu od Grifa napřáhl z dvaceti metrů Santamaria a Pervan měl co dělat, aby míč konečky prstů vytěsnil alespoň na levou tyč. Poté na opačné straně těsně nedosáhl na balón kanonýr Weghorst, výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele