22. kolo
20.02.2021 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Grischa Promel (© AFP)

Zápas Freiburgu a Unionu vyšel lépe pro hosty

O vítězi přitom rozhodla jedna jediná trefa, o kterou se v 65. minutě postaral Grischa Prömel. Družina kouče Fischera se tak po pěti kolech opět raduje z vítězství, díky kterému v tabulce přeskočila jak Gladbach, tak právě SC Freiburg, který prohrál posedmé v sezoně.

Jako první se osmělil v 15. minutě Joel Pohjanpalo, jenže při svém zakončení byl až příliš přesný. V 19 minutě za Florianem Müllerem zvonilo břevno, jenže Christopher Lenz stejně fauloval Höflera. V osmadvacáté minutě o sobě dal znovu vědět zmíněný finský útočník, nicméně jeho střela byla zblokovaná.

Krátce poté se do balonu pořádně opřel Robert Andrich a téhle ráně chyběl jen malinkatý kousek. Ve 33. minutě ještě Habererovu střelu tečoval Robin Knoche, takže ani z tohoto mráčku nezapršelo. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu, přičemž remízou skončilo i poslední vzájemné klání těchto celků, když se o góly postarali na jedné straně Andrich a na té druhé při tomto měření sil nezvykle neviditelný Vincenzo Grifo.

V 52. minutě se do dobré příležitosti dostal Lucas Höler. Bohužel pro něj i pro celý Freiburg cílil nad břevno. A tak přišla na pořad odpoledne minuta pětašedesátá. Marcus Ingvartsen poslal z pravé strany nádherný centr před bránu až na zadní tyč, kde se hlavou (koníčkem) prosadil Grischa Prömel, jenž zaznamenal svou druhou trefu v sezoně - 0:1.

Následně svoje šance nevyužili Christopher Lenz a střídající Roland Sallai. V závěrečné desetiminutovce musel ještě Müller vychytat ze Slavie hostujícího Petara Musu. V 84. minutě si ještě Niko Grießelmann oddechnul, že po střetu Jeong Woo-yeongem vyfasoval jenom žlutou kartu. Die Eisernen tak mají o důvod víc, proč se těšit na Hoffenheim. Naopak tým Christiana Streicha čeká další těžká partie v BayAreně v Leverkusenu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Union tip 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele