31. kolo
24.04.2021 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Schwarzwald-Stadion (© AFP)

Freiburg nakonec bere ze zápasu s Hoffenheimem alespoň bod

Ještě deset minut před koncem řádné hrací doby to vypadalo, že hosté oslaví na Schwarzwald-Stadionu jubilejní desátou výhru. Jenže pak Vincenzo Grifo proměnil penaltu a nikdo další ve zbývajícím čase už neskóroval. Remíza ani jednoho ze soupeřů mrzet nemusí. TSG sice ještě matematicky nemají setrvání v soutěži jisté, avšak větší adepty na sestup jest rozhodně nutno hledat jinde. SC oproti tomu stále uchovávají teoretickou naději na evropské poháry.

První šanci utkání si na konto připsal po necelé čtvrthodince Nicolas Höfler. Oliver Baumann byl pozorný. Na opačném pólu to zkusil parádní ranou Robert Skov a za Florianem Müllerem zazvonilo břevno. Také další dvě ohrožení branky před první trefou byly v podání výběru Sebastiana Hoeneße. Nejprve se po přesné kombinaci dostal ke střele Florian Grillitch, jenže nastřelil Philippa Lienharta.

Při druhém se Andrej Kramarić pokusil překvapit muže v rukavicích patičkou. Chorvatský forvard se dočkal až ve 40. minutě. Ihlas Bebou na pravém křídle potáhnul balon. A ač tísněn, dokázal v pádu poslat ideální centr na zadní tyč, kde mohl jeho spoluhráč se sedmadvacítkou na zádech uklízet z bezprostřední blízkosti hlavou na místo určení - 0:1.

S odpovědí chtěli přispěchat Ermedin Demirović a Keven Schlotterbeck, leč ani jeden z nich se neprosadil. Těsně před vypršením úvodní hodiny hry nemířil ve výborné pozici přesně Sargis Adamyan. A to ani v jednom případě, neboť i při druhém pokusu skončila jeho hlavička o pár centimetrů vedle tyče.

Krátce předtím měli velké šance na vyrovnání domácí. Lucas Höler dokonce nastřelil břevno a dorážku dopravil za brankovou čáru Demirović. Rozhodčí Gräfe však gól nemohl uznat kvůli ofsajdu, ve kterém stál už Höler. Netrvalo dlouho a Christian Streich poslal na trávník čerstvé síly, jmenovitě Vincenza Grifa, který prodělal koronavirovou nákazu, a také Nilse Petersena, jenž - co se Bundesligy týče - pro změnu vyběhnul posté na hrací plochu až v průběhu zápasu.

V 80. minutě druhý jmenovaný centroval do vápna a po zhlédnutí videozáznamu se ukázalo, že Kevin Vogt, jenž se zvedl ze střídačky nějakých 180 sekund předtím, kopnul místo do míče do Demiroviće. Vincenzo Grifo si stoupnul k nařízené penaltě a naprosto nekompromisním způsobem zavěsil přímo pod břevno - 1:1. Více toho aktéři už nestihli.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele