6. kolo
01.11.2020 15:30 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Lucas Alario (© AFP)

Leverkusen si po porážce na Slavii spravil chuť, Freiburg porazil 4:2

Leverkusen i po šestém kole nové sezóny drží bundesligovou neporazitelnost. V utkání na půdě Freiburgu družina Petera Bosze po nepovedeném úvodu otočila skóre a gólově bohatý souboj ovládla 4:2.

Začátek zápasu ale hráče Bayeru v dobrém rozpoložení nezastihl. Už po třech minutách totiž domácí obránce Kübler na pravé straně zachytil míč a zpoza půlící čáry jej poslal do běhu Lucasi Hölerovi, který utekl obraně hostů a tváří v tvář vybíhajícímu gólmanovi Hrádeckému chladnokrevně zakončil. O pět minut lavička Freiburgu slavila podruhé. Tentokrát však předčasně, jelikož Schmidtově gólu předcházel Hölerův ofsajd.

Právě Höler byl v úvodu zápasu jednoznačně nejaktivnějším hráčem na hřišti. Ve dvaadvacáté minutě po další průnikové přihrávce pelášil vstříc další šanci, když po něm rukou sáhl Sven Bender. Höler kontakt cítil a okamžitě se skácel k zemi za což rozhodčí Cortus Benderovi ukázal červenou kartu. Na rozdíl od čtvrtečního utkání na Slavii však byl tentokrát Leverkusen sporného vyloučení ušetřen, po shlédnutí videa sudí svůj verdikt opravil a Bender nakonec dostal pouze žlutou. Domácí ale zahrozili z následného přímáku. Vincenzo Grifo obstřelil stojící zeď a jen těsně minul Hrádeckého levou tyč.

Hosté se k první větší šanci dostali až v 29. minutě a hned z toho bylo vyrovnání. Domácí záložník Höfler totiž poslal zpětnou přihrávku přesně mezi stopery, čehož využil Alario, který si pro míč doběhl a mezi nohama gólmana Müllera ho poslal ke vzdálené tyči.

O tři minuty později už ale zase mohl vést Freiburg, Grifovu nebezpečnou hlavičku ale Hrádecký skvělým zákrokem stihl zlikvidovat.

Třetí gól utkání visel ve vzduchu a ve 42. minutě jej nakonec vstřelil Bayer. Lars Bender z pravé strany poslal centr po zemi na Lucase Alaria a ten střelou do protipohybu Müllera podruhé skóroval. Akcí nabitý první poločas tak skončil 2:1 pro Leverkusen.

Atraktivní podívaná pokračovala i po přestávce. Ve 47. minutě se opět připomněl domácí Grifo, jehož střela zpoza vápna mířila těsně vedle. Jak se střílí z dálky mu v 64. minutě na opačné straně ukázal Nadiem Amiri, jenž nejprve zasekl míč před bránícím Santamaríou, načež z dvaadvaceti metrů vyslal tvrdou střelu, která zaplula k pravé tyči a hosté vedli 3:1.

Domácí se ale nevzdávali a v 72. minutě byli zpátky na dostřel. Grifo tentokrát z pravého křídla nastřelil míč do vápna, kde na něj sice nedosáhl skluzující Sallai, balón však propadl až k úplně volnému Petersenovi a ten jej bez problémů poslal do odkryté brány.

Jenže naděje na body Freiburgu vydržela jen další čtyři minuty. Pak totiž Demirbay od rohového praporku našel naskakujícího obránce Taha, na jehož hlavičku gólman Müller nedosáhl.

V závěru se ještě jednou na obou stranách vyznamenali brankáři, nejprve Hrádecký nedovolil opět snížit Petersenovi, v nastaveném čase pak Müller vyrazil prudkou ránu Baileyho. Skóre se ale už neměnilo a Leverkusen tak po výhře 4:2 udržel ligovou neporazitelnost a poskočil v tabulce na čtvrté místo. Domácí naopak popáté v řadě nevyhráli a zůstávají třináctí.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele