5. kolo
24.10.2020 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Dayot Upamecano (© AFP)

RB Lipsko podle očekávání zdolalo Herthu

Nutno podotknout, že ledacos domácím usnadnil Deyovaisio Zeefuik, který vyfasoval v rozmezí tří minut dvě žluté karty. Početní výhodu se však podařilo zužitkovat až necelých třicet minut poté, když nařízenou penaltu proměnil Marcel Sabitzer.

Hosté začali v Red Bull Areně pěkně zostra a už v úvodní minutě se ke střele odhodlal Dodi Lukebakio. Následně přinutil Schwolowa k vynikajícímu zákroku v Sasku hostující Justin Kluivert. Jenže potom právě Lukebakio posunul na Jhona Córdobu, jenž sám před Gulácsim zakončoval z první - 0:1. Nečekané vedení vydrželo Staré dámě pouhé tři minuty.

Po rozehrávce přímého kopu nejprve zvonilo za Schwolowem břevno. Od něj se kulatý předmět odrazil zpátky do hřiště, kde se ho ujal Dayot Upamecano. Nejdříve napálil svého spoluhráče, avšak potom čistě odzbrojil Omara Aldereteho a nekompromisní ranou z pravé strany zavěsil přímo pod břevno - 1:1.

Následující minuty patřili domácím a Forsberg si Nkunkem si vypracovali dobré příležitosti na to, aby překlopili misky vah opět na stranu RB Lipsko. Závěr úvodní pětačtyřicetiminutovky patřil Péteru Gulácsimu, který si pohlídal pokus Lucase Tousarta. O poločasové pauze stáhnul Bruno Labbadia z hrací plochy Petera Pekaríka a na jeho místo přišel Zeefuik.

To se ukázalo jako fatální omyl. Ne proto, že by slovenský hráč předváděl nějaký zvláště povedený výkon, ale proto, že jeho holandský kolega ztropil v rychlém sledu dva zbytečné fauly na Nkunkua a po pěti minutách pobytu na hřišti se pakoval zpět do šatny. Nastala tedy dlouhá převaha Nagelsmannova výběru, zatímco celek z Berlína se odhodlal k ubránění remízového stavu.

Ten svítil na ukazateli skóre až do sedmasedmdesáté minuty. Pak se kolumbijský útočník Córdoba odhodlal k plnění obranných povinností, z čehož vzniknul faul na Williho Orbana v pokutovém území. Sabitzer mířil z puntíku napravo, kdežto Alexander Schwolow skákal na opačnou stranu - 2:1. Do závěrečného hvizdu už hráli pouze Rudí býci.

V 83. minutě přinutil Dani Olmo hostující jedničku k vynikajícímu zákroku. A následně mířil Yussuf Poulsen do vnější strany tyče. V nastaveném čase ještě uviděl červenou kartu Jessic Ngankam, avšak rozhodčí Tobias Stieler svoje rozhodnutí přehodnotil a mladému záložníkovi udělil pouze žlutou. Lipsko tedy zůstane na čele tabulky a za týden se v těžkém duelu střetne s Borussií Mönchengladbach. Hertha přivítá na Olympijském stadionu VfL Wolfsburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hcs Lipsko -2,5 3,99 . Přesně o 2 goly 4,32. Takže hcs -1,5 za 2,2 by měla být tutová??? SNAD.

Reagovat
smazaný uživatel

2,5+

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele