6. kolo
01.11.2020 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Herthy (© AFP)

Šestý zápas, pátá remíza, Wolfsburg veze bod ze stadionu Herthy

Wolfsburg udržel ligovou neporazitelnost, z utkání na půdě Herthy BSC si po výsledku 1:1 přivezl už pátou remízu v sezóně. Hertha prolomila sérii čtyř porážek a bodovala poprvé po více než měsíci.

Téměř vše podstatné se na berlínském Olympijském stadionu odehrálo během úvodních dvaceti minut. Už po pěti minutách hry se po Roussillonově přihrávce prosadil Weghorst, radost vlčí smečky však překazil ofsajd, kvůli kterému rozhodčí gól odvolal. Vzápětí se už, tentokrát k radosti domácích, skóre měnilo. Velký podíl na tom má Dodi Lukebakio, zřejmě nejaktivnější hráč celého utkání. Z pravé strany s míčem protančil až do vápna, kde jej předložil Matheusi Cunhovi, který i přes podklouznutí dokázal zamířit přesně k levé tyči a poslat Herthu do vedení.

O to však Berlíňané ve 20. minutě přišli. Svou premiérovou brankou v dresu Wolfsburgu se o to postaral Ridle Baku, který na hranici vápna našel přihrávku Maximiliana Philippa a tvrdou ránou napálil míč pod střechu Schwolowovy brány.

Další emoce vzplály v 36. minutě. Rozhodčí Petersen totiž nejprve odpískal penaltu poté, co v souboji s Weghorstem teatrálně plácl o zem domácí obránce Alderete. Po shlédnutí videa však sudí Aldereteho herecké představení odhalil, penaltu odvolal a paraguayský stoper ještě mohl být rád, že neviděl žlutou kartu.

Po vyrovnaném prvním poločase se podobný průběh čekal i po přestávce, aktivněji však do druhé půle vstoupili domácí. V 52. minutě po rohovém kopu nebezpečně pálil Lukebakio, jehož však gólman Casteels vychytal. O čtyři minuty později se situace opakovala, útočník Herthy však na gólmana "Vlků" ani tentokrát nevyzrál.

Další velkou šanci Berlíňané neproměnili v 74. minutě. Chybou v rozehrávce jim ji nabídl americký stoper Brooks, do následné rány Córdoby z dobré pozice na poslední chvíli skočil Lacroix a srazil ji mimo. V 86. minutě pak mohl rozhodnout Boyata, jeho hlavička se ale od země odrazila těsně nad bránu.

Hertha tak svou převahu v závěru v rozhodující gól nepřetavila, díky remíze 1:1 však získala alespoň bod poprvé po čtyřech zápasech. Hosté zase rozšířili svou sbírku remíz, v téhle sezóně skončil plichtou už jejich pátý zápas ze šesti.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele