20. kolo
05.02.2021 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Kingsley Coman (© AFP)

Pátá ligová výhra v řadě: Bayern před odletem na MS klubů těsně skolil Herthu

Možná se čekalo daleko přesvědčivější vítězství Bayernu na půdě Herthy, která aktuálně neprochází nikterak pohodovým obdobím a stále si ještě zvyká na staronové pořádky trenéra Pála Dárdaie. Jednoznačný favorit tohoto střetnutí před nadcházejícím MS klubů skolil berlínský výběr jen o jedinou branku, a to prostřednictvím Kingsleyho Comana z prvního poločasu.

Svěřenci kouče Hanse-Dietera Flicka museli tuhle předehrávku dvacátého kola podstoupit už o půl hodiny dříve, než je obvyklé na poměry pátečních utkání, a to kvůli rychlému odletu na krátkodobý turnaj nejlepších mužstev světa. Svou povinnost nakonec splnili, urvali finální prvenství a navýšili svůj náskok na čele, tedy alespoň dočasně, již na dvouciferný rozdíl.

Domácí každopádně neodvedli vůbec špatný výkon a favoritovi duelu v mnoha momentech zatopili. Například už v 11. minutě čelili penaltě, protože brankář Jarstein hasil požár na poslední chvíli a podrazil ve vlastní šestnáctce pronikajícího Saného, svého soka ovšem notně znervóznili, neboť norský muž v rukavicích pokutový kop Lewandowskému perfektně lapil.

Už ve 3. minutě se přitom Hertha mohla ujmout vedení, ve slušné pozici se zjevil Lukebakio, avšak jeho pokus pravačkou zlikvidoval připravený gólman Neuer. Skóre utkání se nakonec měnilo ve 21. minutě. Coman přebral míč po Müllerovi, z hranice vápna napřáhl a i s pomocí teče bránícího Starka dopravil se štěstím svou střelu pod břevno, k němuž se Jarstein nenatáhl.

Na zasněženém terénu se oběma týmům ne úplně dobře kombinovalo, nepříliš pohodlné fotbalové podmínky dělaly potíže všem zúčastněným. A to třeba vážně málokdy chybujícímu Neuerovi, jenž v závěru dějství prvního nejistě zasáhl vůči Lukebakiově přímému volnému kopu. Neprosadil se na druhé straně z brejku pár chvil na to ani hlavičkující Lewandowski.

Druhá pětačtyřicetiminutovka s sebou žádný další přesný zásah již nepřinesla. Bavoři zahrozili ve 47. minutě, Gnabryho dělovku ale stačil vyrazit do zámezí Jarstein. Hertha měla největší možnost na vyrovnání v 89. minutě. Matheus Cunha se řítil sám na Neuera, jemným obloučkem ho přehodil, nicméně k Brazilcově smůle skončilo zakončení těsně mimo bránu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Rich

0-3

Reagovat
Heresy

Vetsinou s berlinem hrajem vyrovnane.. 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele