7. kolo
07.11.2020 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Herthy (© AFP)

Hertha konečně zabrala a v Augsburgu zvítězila o tři góly

Augsburg naprosto nezvládl domácí střetnutí s Herthou BSC a po celkem jednoznačném průběhu ji podlehl 0:3. Domácí tak nenavázali na minulé vítězství s poslední Mohučí (3:1) a v tabulce jim patří deváté místo s deseti body. Hosté naopak ukončili svou dlouhou šňůru bez výhry, která trvala od poloviny září, a podruhé v tomto ročníku Bundesligy bodovali naplno, se sedmi body se vyhoupli na dvanácté místo.

V hostujícím dresu odehrál téměř celý zápas český reprezentační záložník Vladimír Darida, jenž byl střídán v 88. minutě, naopak v domácím výběru zůstali znovu jen na lavičce náhradníků čeští krajánci Marek Suchý s brankářem Tomášem Koubkem. První poločas rozhodně nebyl tak atraktivní jako ten druhý, po opatrnějším začátku se do úvodní větší šance sobotního střetnutí dostal hostující Matheus Cunha.

Teprve jednadvacetiletý Brazilec se postavil k přímému volnému kopu z uctivé vzdálenosti a těsně minul pravou konstrukci. Augsburg z ničeho nic prorazil pět minut před přestávkou, kdy samostatný únik úspěšně zakončil Hahn, jenomže jeho trefa nakonec neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Hertha přeci jen skórovala ještě do přestávky, po naprosto zřetelném podražení Uduokhaie na Córdobu nařídil rozhodčí Willenborg bez většího otálení pokutový kop.

K němu se postavil Cunha a věděl si rady, míč po zemi zkušeně uklidil doprostřed branky. Hosté se mohli ještě více uklidnit šest minut po výměně stran. Parádní centr z pravého křídla vymyslel Krzysztof Piątek, balón pak špičkou kopačky nešťastně tečoval Gouweleeuw a sklepl ho pro zcela osamoceného Dodiho Lukebakia, který před gólmanem Gikiewiczem zamířil k levé tyči.

Domácí mohli vykřesat naději na bodový zisk krátce po odehrané hodině, ale povedený přízemní pokus Niederlechnera ze střední distance ukryl ve svých rukavicích pozorný brankář Schwolow. V 64. minutě byl blízko ke skórování aktivní Piątek, jenomže z deseti metrů pouze olízl bližší tyč. Stejný hráč přeci jen uzavřel gólový účet asi o dvacet minut později, po rychlém brejku rozvlnil síť s pomocí levé konstrukce díky křižné střele z dvanácti metrů.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele