26. kolo
20.03.2021 15:30 CET
5 : 2
(4:2)

Reportáž

Filip Kostić (© AFP)

Sedmigólový zápas mezi Eintrachtem a Unionem vyzněl lépe pro domácí

Hned čtyři branky padly v závěrečných třinácti minutách úvodního dějství. Domácí Orli tak po třech utkáních opět bodovali naplno, zvítězili 5:2, a na čtvrté pozici mají čtyřbodový náskok na pátou Borussii Dortmund. Sedmá porážka berlínského celku, jakkoli poněkud výraznější, neznamená žádnou velkou tragédii, neboť boj o pohárové umístění je pořád reálný.

Při listopadovém vzájemném klání těchto soupeřů vedl Union už po šesti minutách 2:0. Nakonec se na Stadion An der Alten Försterei zrodila šestigólová remíza, přičemž dvakrát skórovali Max Kruse a André Silva. V jistém smyslu se historie opakovala v Deutsche Bank Parku. Svěřenci Urse Fischera znovu dali prostřednictvím Maxe Kruseho gól během úvodní desetiminutovky, avšak tentokrát byl André Silva ještě rychlejší.

Portugalský reprezentant potřeboval přesně 102 sekund, aby po Kostićově přihrávce z pravé strany zaznamenal z bezprostřední blízkosti úvodní branku utkání - 1:0. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Do vápna Frankfurtu přiletěl dlouhý míč, o který se krátce přetahovali Julian Ryerson a Makoto Hasebe. Japonský fotbalista skončil záhy na zemi, načež se se štěstím dostal do zakončení Kruse a z voleje zacílil po zemi přesně na vzdálenější (pravou) tyč - 1:1.

Ve 20. minutě musel Djibril Sow zaskakovat na brankové čáře za svého brankáře. Čtvrt hodiny poté se odehrál nesmírně kuriózní moment. Robert Andrich stál nějakých dvacet metrů od vlastní brány, když se na něj rozběhl Daichi Kamada. Šestadvacetiletý záložník se proto rozhodnul zahrát malou domů. Sice se podíval, kde stojí jeho brankář, ale kulatý předmět poslal ke vzdálenější tyči, mimo dosah Kevina Trappa, který navíc podklouznul - 2:1.

Tohle byla spíše malá domů Orlům, kteří soupeře do odchodu do šaten ještě dvakrát poklovali. Už za čtyři minuty šli Filip Kostić a Luka Jović sami na Robina Knocheho. První jmenovaný nahrál druhému, který musel zaseknout před navrátivším se Friedrichem. Jović tedy nahrál zpátky svému krajanovi, který našel cestičku mezi dvěma obránci - 3:1.

A aby toho pro die Eisernen nebylo málo, za necelých 120 sekund přihrál při rychlé akci Eintrachtu Kamada do vápna Andrému Silvovi, jenž přízemní střelou k pravé tyči zaznamenal svou jednadvacátou branku v sezoně - 4:1. Tohle vypadalo pro hosty nedobře, ovšem těsně před poločasovým hvizdem rozhodčího stihli snížit.

Marvin Friedrich zprava nacentroval a Max Kruse hlavou přeloboval Kevina Trappa tak, že míč zapadnul k pravé tyčce - 4:2. Určitá naděje pro Union tedy při takto divoké přestřelce stále žila.

Na 3:4 mohl upravit po hodině hry Pohjanpalo, jenomže byl vychytán. Poté se drbal za hlavu střídající Keita Endo, třetí reprezentant ze Země vycházejícího slunce, který vyběhnul na trávník frankfurtského stánku.

V 88. minutě mohl jindy mimořádně spolehlivý Andrich odčinit svou minelu, nicméně nastřelil jenom brankovou konstrukci. A tak mohl nedlouho poté přidat pátý hřebíček Timothy Chandler, když mu po zaváhání defenzivy předložil Steven Zuber přihrávku do ideálního prostoru před svatyni Berlíňanů - 5:2. Eintracht tedy prodlužuje domácí sérii neporazitelnosti na patnáct duelů.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele