3. kolo
03.10.2020 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Bas Dost (© AFP)

Hoffenheim ve Frankfurtu neuspěl a veze těsnou porážku

Hoffenheim po skalpu Bayernu tentokrát nestačil na Frankfurt. Hodně se čekalo, s čím na soupeře vyrukuje družina Sebastiana Hoeneße. Vítězství 4:1 nad obhájcem titulu a zatím posledním vítězem Ligy mistrů měla dodat Pavlovi Kadeřábkovi a jeho spoluhráčům sebevědomí. Jenže Eintracht se nezalekl a díky dalším třem bodům zůstane minimálně do zápasu Augsburgu s Wolfsburgem na špici bundesligové tabulky.

Už na samém počátku se dvěma solidními centry prezentoval Almamy Touré, jenže ani Bas Dost, ani André Silva na ně nedostáhli. V 18. minutě se opět připomněl nezastavitelný Andrej Kramarić. Stříbrný medailista z posledního mistrovství světa převzal balon od Christopha Baumgartnera, zaběhnul s ním do vápna, kde si udělal prostor proti čtyřem protihráčům a technickou střelou levačkou vymetl šibenici Trappovy svatyně - 0:1. Pro chorvatského útočníka to byl už šestý gól v sezoně!

Další mohl přidat ve čtyřiatřicáté minutě, nicméně tentokrát byl muž v rukavicích na další kulisárnu připravený. Domácí byli během úvodního dějství prakticky bezzubí, což se mělo změnit deset minut po startu toho druhého. Tehdy totiž osm tisícovek diváků v Commerzbank-Areně přihlíželo velice povedené akci.

Zuber nacentroval z levé strany na zadní tyč, kde stál zcela osamocený Bas Dost. Bohužel pro něj si balon ideálně nezpracoval, avšak vymyslel pomalou přihrávku šajtlí na zadní tyč, kterou zachytil až dobíhající Daichi Kamada, pro něhož opravdu nebyl problém z jednoho metru rozvlnit síť za Baumannovými zády - 1:1. Šlo o jubilejní sedmnáctistou domácí trefu v historii Eintrachtu Frankfurt.

Ta další přišla na řadu až v 71. minutě, protože nedlouho předtím si Dost dovolil jednu dobrou příležitost spálit. Pak ale zavezl míč do vápna Kamada. Když André Silva, ležící těsně před čárou, viděl, že kulatý předmět na místo určení přes shluk těl před sebou při nejlepší vůli neprocpe, zvolil přihrávku na svého holandského parťáka, jenž mohl v poklidu zvýšit na 2:1.

Kouč Hoffenheimu pak poslal na hřiště tři čerstvé síly, jmenovitě Beboua, Belfodila a Gacinoviće, ovšem jedinou střelu do závěrečného hvizdu vyprodukoval pouze Andrej Kramarić. A protože nebyla gólová, mohli se Orli radovat.

V dalším kole zajíždějí na RheinEnergie Stadion v Kölnu, zatímco Hoffenheim se doma pokusí přehrát Borussii Dortmund.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele