14. kolo
02.01.2021 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Frankfurtu (© AFP)

Leverkusen po Bayernu nezvládnul ani duel s Eintrachtem

Tentokrát nebyla k vidění žádná gólová přestřelka. Padly pouze tři branky, přičemž o tu rozhodující se zasloužil Edmond Tapsoba, když rozvlnil vlastní síť. Bayer tedy nevyužil příležitost vrátit se alespoň na několik hodin do čela tabulky. Naopak Frankfurt má zase o krůček blíže k evropským pohárům.

Přitom to byli právě svěřenci Petera Bosze, kdo šel v Commerzbank-Areně do vedení. Psala se 10. minuta, když Florian Wirtz lehkým obloučkem posunul do vápna na Nadiema Amiriho, jenž se elegantně zbavil Erika Durma a před sebou měl jenom Kevina Trappa, kterého obelstil patičkou pravé nohy - 0:1.

Hosté věděli, že si musejí dávat dobrý pozor na Andrého Silvu. Útočník, který se stal stálým členem portugalské reprezentace až těsně po vítězném EURU 2016, se v 15. minutě střetnutí proti Die Werkself neprosadil. Následně předložil pro Makota Hasebeho, jehož vychytal Lukas Hrádecký. Jenže ve dvaadvacáté minutě už bylo vyrovnáno.

Djibril Sow poslal výbornou přihrávku Aminu Younesovi, který mohl jít sám na finského brankáře. Nakonec zvolil zakončení do jeho protipohybu, což se ukázalo býti skvělým nápadem - 1:1. Křídelník, jenž ve Frankfurtu hostuje z Neapole, se mohl znovu prosadit v devětatřicáté minutě po přihrávce Daichiho Kamady. Nestalo se.

Obrana Leverkusenu rozhodně nepůsobila jistým dojmem, což se naplno potvrdilo devět minut po startu druhé půle. Kamada poslal z pravé strany před bránu přízemní centr, který Edmond Tapsoba z Burkiny Faso uklízel zblízka neomylně do vlastní sítě, přestože za ním situaci ještě jistil spoluhráč - 2:1. Velká komplikace pro hosty.

Na nepříznivý stav už nedokázali najít odpověď, přestože se na hřiště postupně dostali Demirbay, Alario a Bellarabi. Naopak mohli znovu inkasovat, kdyby byl volej aktivního Kamady přesnější. Do závěrečného hvizdu ještě trochu zazmatkoval Hinteregger. Po něm o sobě dal konečně vědět Patrick Schick, jenže na rozdíl od klání proti Bayernu, tentokrát neskóroval.

Po něm mohl svoje selhání napravit Tapsoba. Jeho hlavička ale mířila nad břevno. Eintracht má tedy o důvod víc, proč se těšit na zápas proti trápící se Mohuči. Oproti tomu Bayer Leverkusen připisuje druhou porážku v sezoně a bude doufat, že se za týden podaří podat v BayAreně proti Werderu Brémy o poznání lepší výkon.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele