3. kolo
04.10.2020 18:00 CET
4 : 3
(1:0)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Čtyři góly Lewandowského posunuly Bayern k výhře nad Herthou

V pořádně dramatickou přestřelku se po přestávce změnil duel mezi Bayernem a Herthou, který nabídl dohromady hned sedm branek, přičemž o čtyři z nich se postaral polský snajpr Robert Lewandowski. Ten byl hlavním strůjcem konečného mnichovského úspěchu, o němž musely rozhodnout až závěrečné chvíle. Ve druhé minutě nastavení byla proměna penalta.

Domácí potřebovali napravit nedávný ligový nezdar s Hoffenheimem, a nutno podotknout, že na zisk tří bodů se vážně hodně nadřeli. Znovu se také potvrdilo, že v defenzivě jsou aktuálně velmi zranitelní. Pokud započítáme do obdržených gólů i Německý Superpohár, suma sumárum inkasovali za uplynulých 270 minut celkem devětkrát. Nedobrá statistika.

Opět se též ukázalo, jak důležitý je pro tým kouče Hanse-Dietera Flicka právě Lewandowski, který se díky své nynější kanonádě vyhoupl v průběžném pořadí bundesligových střelců hned na druhé místo za vedoucím Andrejem Kramaričem. Nejenže zkompletoval hattrick, nebál se pak ani v klíčovou chvíli vzít na sebe exekuci pokutového kopu a zařídit konečnou výhru.

Hertha nepůsobila před tímto kláním vyloženě nejuvolněněji, na samém kraji sezóny vypadla hned v prvním kole DFB Pokalu, doma naposledy padla s Frankfurtem, přesto v Bavorsku ukázala spoustu houževnatosti a odvahy vůči úřadujícímu vítězi Ligy mistrů, především ve druhém poločase, a evidentně nechala zapomenout na minulé nevalně vypadající rezultáty.

Svěřenci trenéra Bruna Labbadii předvedli na půdě favorizovaného protivníka vážně slušný výkon. Nebyli daleko od urvání velmi cenného bodu, i když první poločas vyšel lépe Bayernu. Poté, co Lewandowského vychytal v 9. minutě hostující brankář Schwolow, nakonec skóroval Polák pět minut před obrátkou, to když dorazil do sítě tečovanou pobídku od Gnabryho.

O dost hůře se pak Berlíňanům dýchalo v 51. minutě. Dlouhou přihrávku z pravé strany od Richardse nikdo z hráčů Herthy neuzmul, a tak si míč přebral Lewandowski, který si ho na hranici šestnáctky narovnal na svou pravačku a umístil ho po zemi přesně ke vzdálenější tyčce. Jenže hosté se ani za tohoto nepříznivého stavu nevzdali. A začali pořádně zlobit.

Nejprve se jim na sklonku hodiny hry podařilo zužitkovat standardní situaci. Matheus Cunha svým pasem našel v pokutovém území naskakujícího si Córdobu, který hlavou uklidil balón za záda gólmana Neuera. A v 71. minutě bylo rázem vyrovnáno, protože Matheus Cunha po chytrém, bleskovém ťukesu se střídajícím Piątekem rovněž překonal z blízkosti Neuera.

Hlavně Lewandowski dělal, co mohl, aby Bayern zase poslal do vedení, nicméně v 76. minutě ještě na Schwolowa nevyzrál, neboť ten jeho pokus z přímého kopu konečky prstů vyrazil nad břevno. V 85. minutě ovšem Lewandowski přece přidal na své konto svůj třetí přesný zásah. Zamířil totiž do sítě poté, co mu merunu do vyložené pozice přiklepl obratný Müller.

Avšak o tři minuty později se opětovně ozvala Hertha, Mittelstädt dlouhým obloučkem našel hlavu sbíhajícího si náhradníka Ngankama, jehož ráznou střelu nestačil Neuer lapit. Poslední slovo si každopádně vzali přece jenom Die Roten. Mittelstädt zatáhl ve svém vápně ve vzduchu Lewandowského, sudí Cortus nařídil penaltu, a tu následně sám faulovaný využil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Rich

Pojďme Bayern 3-0

Reagovat
johnn

3:2

Reagovat
Ferragamo7

2:1

Reagovat
Rich

Tak konečně hotovo, Bayern vede 2:0 a v podstatě díky obraně tento náskok ztratí, ještě že mají Lewu, jinak by to byla totální katastrofa. Složení Boateng a Alaba v obraně je nebezpečné doslova... Alaba chtěl nový kontrakt se super platem, pěkný kulový, za ty výkony, co předvádí, bych mu ten stávající pěkně snížil... Boateng dávno měl jít pryč... Nevím, co mě ale štve je vedení, to furt tvrdilo, že Bayern nepotřebuje posily... Rozhodně to chce... Přišel Roca, ale to je málo, minimálně na křídlo někoho a za Pavarda, který mimochodem nehraje vůbec, ale vůbec nic...

Hernandez se mi líbil v základu se Sulem, prostě a jednoduše: někoho přivést Sule, Hernandez, Davies... A jinak famózní Lewa 4 goly!

Reagovat
Ferragamo7

Rich budem ti mierne oponovať-to famózní by som zatiaľ vynechal,pretože Lewa sa v novej sezóne trápi tak isto, ako celý tím.To že včera dal 4 góly je super,ale nič to neznamená,keď ich bude dávať v každom 4 zápase a tie ostatné 3 prehrajú alebo remizujú. Bayern je úplne ale úplne rozhodený,ako herne tak výsledkovo.Už zápas s Dortmundom musel každému otvoriť oči-lebo to čo záložníci a útočníci Dortmundu robili s Bayernom prvých 25.min.2 polčasu-tak to bola DEHONESTACIA a POTUPA..Pri všetkej úcte- s takým ,,šedým priemerom" ako je Hertha si musia poradiť v tréningovom tempe rozdielom triedy a nie zachraňovať výsledok v 93.min z trápnej 11-tky.Keby samozrejne boli v pohode,čo nie sú,pretože ich zrážajú obrovské individuálne chyby v obrane.Boatenga ani nebudem komentovať,ten už mal byť preč min.2.roky,ale hra Alabu a Pavarda ma šokuje.Je neuveriteľné,akú hru a výsledky momentálne predvádzajú,veď ešte zápas zo Sevillou bol celkom v pohode,aj 1.kolo BL zo Schalke.A tie ,,akože posily" upečené pár hodím pred uzavretím prestupového okna,tiež nedávajú dôvod na optimizmus.Bayern sa vždy pomalšie rozbiehal v novej sezóne,ale z tejto ich hry a výsledkov bolia oči.

Reagovat
Rich

Spíš myšleno, že v tom zápase, jinak se trápí samozřejmě, ale tak Lewa se zvedne. Největší průser je ta obrana, složení Boateng a Alaba nefunguje a jako Alaba si bude digitovat větší plat? Víc než Lewa? Vždyť je marný, normálně se měl prodat za 50 někomu a přivést posila nějaká. Pavard to samé neskutečné zhoršení, jako kdyby byl líný, včera tam nastoupil místo mladého Richardse a bylo to ještě horší, navíc, všimni si, že když byla původní sestava, tak Bayern vedl 2-0, stejně jako proti Dortmundu, přišlo střídání a bylo to horší akorát, viz ten Pavard byl u toho golu, navíc Tolisso je taky strašný, měl se poslat do United, tam by zapadl...

Za mě Richards, pokud přijde Sarr, tak Richards do základu, hraje lépe jak Pavard a zkusit toho Sarra, ale nevím, toho neznám... Roca je super posila do středu, čili místo Tolissa.. Costu jsem měl rád jako hráče, čili pokud to bude hostování s třeba 10-15 milionovou výkupkou, tak taky dobrý, on bude chtít dokázat, že na to má a pokud se nezraní, bude alespoň křídlo pořešený.

Reagovat
Ferragamo7

Ak príde Costa,ja som brutálne zvedavý na jeho výkony-keď prvýkrát prišiel,tak do toho tímu vniesol rýchlosť a priamy ťah na bránku-vtedy v Bayerne žiadny rýchly hráč okrem neho nebol.Okamžite si získal moje sympatie.Ale problémom bola konštanta jeho výkonov,po pár mesiacoch,akoby zapadol medzi ,,ostatných" a výkony stagnovali.No ak by prišiel na hosťovanie,myslím si,že by mohol byť prínosom.V každom prípade to nerieši problémy deravej obrany,konečne by som chcel vidieť v akcii Kouassiho-veď to je predsa tiež obranca,tak už nech sa konečne uzdraví a hrá!

Reagovat
Rich

On a Coman byly rychlíci na křídlech. Pamatuji si ten první zápas s ním, proti Hamburgu a asistence a gol. Navíc taky si ho pamatuji při demolici Arsenalu, kde asistoval Vidalovi. Jinak souhlas no, obrana by chtěla nějak vyztužit.

Reagovat
Gerd 13

No,nějaké posily by se hodily,ty poslední zápasy hlavně vzadu nic moc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele