33. kolo
15.05.2021 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Florian Wirtz (© AFP)

Zápas mezi Leverkusenem a Unionem vítěze nepoznal

Leverkusen se rozešel smírně s Unionem Berlín a spokojeny s tím mohou být oba celky. Zatímco Bayer už před tímto utkáním věděl, že ho na podzim čeká Evropská liga, die Eisernen mají před závěrečným kolem o krůček blíže do Konferenční ligy než konkurenti ze Stuttgartu, Gladbachu a Freiburgu. Na druhou stranu, svěřenci Urse Fischera přivítají doma v závěrečném dějství pravděpodobného vicemistra z Lipska.

V 7. minutě to na chvíli vypadalo, že Patrik Schick zlomil střelecké trápení. Jeho trefa však nemohla platit, protože si při přebírání míče pomohl rukou. Následně se osmělili Christopher Lenz a Marcus Ingvartsen. A po nich musel Lukas Hradecky zasahovat proti pokusu Maxe Kruseho. V minutě jednadvacáté poslední zmíněný fotbalista vytěžil maximum z pobídky od Roberta Andricha. Bohužel si nepohlídal ofsajdovou hranu.

Úvodní branku tedy přinesla až 26. minuta. Kulatý předmět šťastně propadnul na levou stranu k Wendellovi, jenž patrně střílel, nicméně místo ohrožení Lutheho svatyně z toho vyšla ideální skákavá přihrávka na zadní tyč, kde číhal Florian Wirtz a z bezprostřední blízkosti skóroval do odkryté klece. Hosté reklamovali ofsajd, jenže opakované záběry ukázaly, že k rozporu s pravidly nedošlo - 1:0.

Druhá půle byla delší dobu opatrnější. Kouč Fischer pak poslal na hřiště čerstvé ofenzivní síly, včetně Joela Pohjanpala a Sheralda Beckera. Ovoce za to sklidil v 72. minutě, kdy druhý jmenovaný centroval do vápna, kde hlavičkoval jeho zmíněný finský spoluhráč. První zakončení Hradecky reflexivně vyrazil, ale na dorážku už byl krátký - 1:1.

V 77. minutě mohl jít berlínský klub do vedení zásluhou Taiwa Awoniyiho, jehož v posední chvíli zastavil Edmond Tapsoba. Zanedlouho měl kliku Andreas Luthe, když dokázal střelu Moussy Diabyho vyrazit na břevno. Co se brankových příležitostí týče, udělal dvě minuty před vypršením řádné hrací doby tečku za utkáním Karim Bellarabi. Pálil hodně nebezpečně, avšak Robin Knoche dokázal svůj tým uchránit od pohromy.

Jak naznačeno v úvodu, za týden se na Stadion an der Alten Försterei bude hodně o co hrát. Zato die Werkself se už nemají čeho obávat, i kdyby proti Dortmundu prohráli.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele