20. kolo
06.02.2021 15:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Radost hráčů Mainzu (© AFP)

Mohuč nejtěsnějším možným rozdílem přehrála Union Berlín

Die Nullfünfer slaví po jednozápasové pauze další tříbodový zisk, ke kterému zřejmě dopomohla i početní výhoda. Cesta za záchranou v Bundeslize však bude ještě hodně složitá. Union už před tímto duelem vyklidil pohárové příčky a pokračuje v nepřesvědčivé sérii.

Ve finále veselé odpoledne pro domácí zapříčinila 22. minuta. Krátce před ní přišlápnul Nico Schlotterbeck ve vápně nohu Karima Onisiwa a zkušený rozhodčí Sascha Stegemann ukázal na penaltový puntík. Moussa Niakhaté - ač obránce - potvrdil střeleckou formu, ačkoli při exekuci měl obrovskou porci štěstí, že se balon odrazil od tyče těsně za brankovou čáru - 1:0.

Dvanáct minut poté mohl Taiwo Awoniyi vyrovnat, kdyby si pohlídal ofsajdovou hranu. Útočník hostujícího klubu se do šance dostal ještě krátce před poločasovým odchodem do šaten. Jenže znovu z toho nic nebylo. Ve 48. minutě musel do akce Andreas Luthe, když vyrážel nad břevno hlavičku Ádáma Szalaie.

Následně zkusil štěstí Cedric Teuchert, leč našel pouze připraveného Robina Zentnera. V 55. minutě Nico Schlotterbeck potvrdil, že jej tohle klání nezastihlo v nejlepší formě. Při neodhadnutí letu míče kopnul Onisiwa do hlavy a po druhé žluté musel předčasně ze hřiště. Dobrá a hlavně dlouhá příležitost pro svěřence Bo Svenssona, aby pojistili svoje vedení.

Nejprve to zkoušel faulovaný Onisiwo, ale byl už docela z úhlu a Luthe se zaskočit nenechal. Na druhé straně otestoval brankářovu pozornost Marcus Ingvartsen. V nastaveném čase mohl vyrovnání trefit střídající Joel Pohjanpalo. Bohužel pro Die Eisernen těsně minul. Takže ani nevadilo, že úplně poslední příležitost spálil na mohučské straně Robert Glatzel, jenž přišel na hřiště až v 80. minutě.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele