9. kolo
29.11.2020 18:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Hoffenheim nezvítězil ani na půdě rozjeté Mohuče a získává pouze bod za remízu 1:1

Hoffenheimu se nebývale daří v Evropské lize, kde ve všech čtyřech zápasech základní skupiny zvítězil a s plným počtem dvanácti bodů si s velkým předstihem zajistil účast ve vyřazovací fázi. Jenomže na ligové scéně se mu vůbec nedaří a v trápení pokračoval také na půdě Mohuče, jelikož získal pouze bod za remízu 1:1. V tabulce se proto nachází až na dvanáctém místě s devíti body a v dosavadních devíti duelech zvítězil pouze dvakrát.

Pro FSV má tento nerozhodný výsledek cenu zlata a rozhodně se mu hodí v boji o záchranu. V tuto chvíli má na kontě pět bodů a patří mu šestnáctá barážová příčka, potřetí za sebou tak v Bundeslize neokusilo hořkost porážky. První slibnější možnost byla k vidění po deseti odehraných minutách, kdy se Mateta pokusil přehodit lehce vyběhnutého brankáře Baumanna, ale ten se vytasil s parádním zákrokem a nenechal se překvapit.

Ve 20. minutě mohl na opačné straně otevřít gólový účet Posch po přímém volném kopu z levého křídla, avšak jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti odvrátil gólman Zentner fantasticky nohou na rohový kop. Po necelé půlhodině hry se dožadoval odpískání pokutového kopu padající Baumgartner, ovšem rozhodčí Stegemann byl jiného názoru. Domácí se z ničeho nic dostali do vedení ve 33. minutě.

Díky dlouhému pasu z vlastní poloviny přešli do rychlého protiútoku, Mateta pak geniální patičkou vysunul Boëtiuse a ten v před brankovém prostoru našel rozběhnutého Robina Quaisona, jenž snadno rozvlnil síť. Hoffenheim mohl srovnat krok v poslední minutě první půle, jenže Ihlas Bebou po spolupráci s Baumgartnerem trefil jen hlavu obětavého Zentnera. Mírný favorit po změně stran přidal na obrátkách a v 62. minutě se dočkal zasloužené trefy.

Těsně předtím selhal při dorážce Skov a zblízka nepřekonal výtečného domácího strážce, nicméně vzápětí po nahrávce od Sessegnona skóroval Bebou, který rozvlnil síť chytrou tečí. V 66. minutě se blýskl Baumann proti ráně St. Justeho a za dalších deset minut orazítkoval Mateta vzdálenější konstrukci po odvážném průniku přes dva protihráče.

TSG se závěrečnou čtvrthodinu muselo obejít bez vyloučeného Dennisa Geigera, neboť dvaadvacetiletý záložník naprosto zbytečně nakopl Onisiwa a od Stegemanna uviděl přímou červenou kartu. Mohuč se však v početní výhodě k ničemu nedostala a k rozdílové brance měla poměrně daleko.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele