12. kolo
16.12.2020 20:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Moussa Diaby (© AFP)

Leverkusen dál vládne Bundeslize, v Kolíně vyhrál jasně 4:0

Leverkusen v utkání na půdě Kolína potvrdil předpoklady a po jednoznačné výhře 4:0 si může užívat další dny na vrcholu bundesligové tabulky. O svém triumfu hráči Bayeru rozhodli drtivými vstupy do obou poločasů, třetím gólem v sezóně k tomu přispěl i český reprezentant Patrik Schick.

Že byli v utkání jasnými favority ukazovali hráči Bayeru od samotného začátku. "Kozli" sice do domácího duelu vstupovali posilněni předchozími třemi zápasy bez prohry, proti lídrovi tabulky se však nestačili ani pořádně zapotit a už prohrávali o dva góly. První zásah přišel v 8. minutě a stál za to. Po rozehrané standardce obránce Bornauw odhlavičkoval míč pouze k hranici vápna, kde do něj z voleje tvrdě praštil pravý bek Mitchell Weiser a vymetl horní roh domácí brány.

Uběhly jen dvě minuty a Leverkusen už vedl 2:0. Postaral se o to Moussa Diaby, který s míčem z vlastní půle naběhl až na hranici šestnáctky, odkud precizní umístěnou ranou překvapil brankáře Horna.

V 28. minutě centroval do vápna Amiri. Schick na balón sice nedosáhl, centr ale propadl až k Wirtzovi, který prověřil Hornovu pozornost. Hosté první poločas naprosto ovládli, kolínské fotbalisty k ničemu nepustili a do šaten tak zaslouženě odcházeli s dvoubrankovým náskokem.

Do druhé půle hosté vstoupili stejně jako do té první - dvěma góly v rychlém sledu po sobě. O první z nich se zasloužil Patrik Schick, který na hranici malého vápna našel centr Diabyho z levé strany a střelou ze skluzu nekompromisně vymetl pravý roh Hornovy svatyně.

O čtyři minuty později se lavička Bayeru radovala znovu. Schick na sebe tentokrát vzal roli tvůrce hry, po rychle sehrané akci se s míčem před Hornem objevil Florian Wirtz a stoprocentní gólovou příležitostí nepohrdl.

V 73. minutě měl další šanci Patrik Schick, který si zpracoval přihrávku za obranu a překoval vybíhajícího Horna, z velkého úhlu však trefil jen tyč odkryté brány.

Leverkusen tak potvrdil skvělou formu z posledních týdnů a po jednoznačné výhře 4:0 zůstává na čele ligové tabulky. Domácí Kolín naopak poprvé po třech zápasech nebodoval a patří mu až patnáctá příčka.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele