8. kolo
19.10.2019 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Union konečně zabral a v domácím prostředí si poradil s Freiburgem

Nováček soutěže z Berlína přerušil svou sérii čtyř porážek v řadě za sebou a před vlastními příznivci dokázal porazit rozjetý Freiburg po výsledku 2:0. Union vyhrál po postupu do nejvyšší německé soutěže teprve podruhé, se sedmi body na kontě opustil sestupové pozice a patří mu čtrnáctá příčka. Hosté naopak prohráli teprve podruhé a trochu si kazí dojem z dosavadního působení, ovšem se čtrnácti body se i tak nacházejí na solidním šestém místě.

Berlínský klub měl naprosto úchvatný vstup do zápasu a okamžitě po úvodním hvizdu skóroval. Hned po první akci sobotního střetnutí získal míč Lenz a předložil ho rozběhnutému Mariusi Bülterovi, který si posunul balón směrem k hranici pokutového území a pak ho umístil přímo k zadní tyči. Neuběhlo ani deset minut a Union mohl vést o dvě branky, nicméně Ingvartsenova rána z hranice šestnáctky pouze orazítkovala levou tyč.

Po necelé čtvrthodině hry mohl na opačné straně srovnat Lienhart, ale jeho tečovanou střelu dokázal odvrátit do bezpečí pozorný brankář Gikiewicz. Hosty potkal další nepříjemný moment přesně v polovině první půle, kdy kvůli zranění musel opustit trávník gólman Schwolow a místo něj se postavil mezi tři tyče náhradník Thiede. Po necelé půl hodině hry hostující strážce kapituloval, když ho překonal Andersson. Ten dopravil míč do prostoru tří tyčí hlavou, ale jeho gól nakonec nebyl uznán kvůli útočnému faulu právě na Thiedeho.

Po změně stran tempo hry výrazně opadlo. Freiburg byl směrem dopředu téměř neškodný a na výbornou defenzívu protivníka nemohl najít vůbec žádný recept. S přibývajícím časem začal hrát na stále větší riziko a domácí toho využili v 84. minutě, kdy vsítili druhou rozhodující branku.

Třiadvacetiletý dánský útočník Marcus Ingvartsen po pobídce od Andricha vystřelil z osmnácti metrů a jeho parádní oblouček zaplachtil pod břevno, Thiede se tentokráte jen naprázdno proletěl vzduchem. V dalších minutách se utkání dohrávalo a diváci si užívali vítězné oslavy. Berlínský výběr příště zavítá na půdu mnichovského giganta z Bayernu, SC bude mít co napravovat proti favorizovanému Lipsku.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele