1. kolo
18.08.2019 18:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Lipsko deklasovalo Union, který zažil neúspěšný bundesligový debut

Berlínský Union podlehl ve svém historicky prvním zápase německé Bundesligy Lipsku poměrem 0:4. V utkání se gólově prosadili čtyři různí hráči.

Vyprodaný dvaadvacetitisícový stadion v Berlíně sledoval zábavnou ofenzivní show, většina z diváků by si však pravděpodobně přála, aby byli v režii domácí. Již v 16. minutě totiž favorit z Lipska udeřil. Sabitzer geniálně nahrál do pokutového území domácích, kde si míč našel Halstenberg a zkušeně zakončil k zadní tyči.

Ve 24. minutě vstřelilo Lipsko další gól, na základě VAR byla však branka zrušena, protože jeden z hostujících hráčů zahrál před vstřelením branky rukou. To ale hráče Lipska vůbec nerozhodilo a zápas měli i nadále ve své režii.

Ve 31. minutě si Halstenberg se Sabitzerem vyměnili role a tentokrát to byl právě první jmenovaný, kdo Sabitzerovi skvěle nahrál. Rakouský záložník Sabitzer vyslal nechytatelnou ránu z první do levého horního rohu brány a zvýšil tak skóre na 2:0.

A do poločasové přestávky Lipsko přidalo ještě třetí gól. Ve 42. minutě se v pokutovém území domácích dokázal prosadit útočník Lipska Timo Werner, který zakončil prudkou střelou přímo pod břevno. Brankář Gikiewicz byl znovu bez šance. Asistenci si připsal kdo jiný než Marcel Sabitzer, který byl bezpochyby hráčem zápasu.

Do kabin se tedy šlo za stavu 0:3 a ani ve druhé půli Lipsko nehodlalo upustit od svého ofenzivního trendu z prvního poločasu. Zápas mělo celou dobu pod taktovkou a když v 69. minutě Sabitzer nahrával hlavou přímo před prázdnou bránu, jednadvacetiletý záložník Nkunku neměl se zakončením problém.

Zápas rozdílem 0:4 i skončil a Lipsku se potvrdilo, že v Sabitzerovi má klenot. Hráči Unionu by se nad sebou měli zamyslet a pokud chtějí mezi německou elitou zůstat déle než rok, musí na sobě zapracovat.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:2

Reagovat
fsada

1:3

Reagovat
standa91

3:2 Union bude dobrý a myslím si že za pár let budem ještě koukat..

Reagovat
smazaný uživatel

Izy 3:0

Reagovat
DidusIneptus

Dám překvapení 0:6

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej odhad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele