6. kolo
27.09.2019 20:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Union padl s Frankfurtem, rozhodl druhý poločas

Union Berlín prohrál na vlastním hřišti s Eintrachtem Frankfurt 1:2. V prvním poločase žádná branka nepadla, všechny tři góly jsme viděli až ve druhé půli.

Frankfurt se díky výhře posunul na sedmé místo, které v tuto chvíli okupuje s deseti body. S ohledem na to, že zápas Unionu s Frankfurtem byl ale předehrávkou šestého bundesligového kole, je velmi pravděpodobné, že se před něj ještě někdo dostane.

Union má po šesti zápasech čtyři body a v sestupovém pásmu se zatím nenachází. Za jedním z nováčků bundesligy jsou před zbytkem zápasů šestého kola Hertha, Köln, Mainz a Paderborn. V prvním poločase jsme viděli pouze jednu větší šanci. V 7. minutě zahrávali domácí rohový kop z pravé strany, který zahrával Trimmel. Ten našel svým centrem jednoho ze spoluhráčů, jehož slibnou střelu však vykryl gólman hostů Trapp. Do konce první půle jsme žádnou další velkou šanci neviděli.

Hned po začátku té druhé jsme však byli svědky prvního gólu. Ve 48. minutě střílel z levé strany z hranice pokutového území hostující Kostić, jehož střelu do levého rohu brankář Gikiewicz vykryl. Míč se však odrazil přímo na volného Dosta, který už neměl problém ho uklidit do odkryté části brány a poslat tak Frankfurt do vedení.

A o necelou čtvrthodinu později přidal Frankfurt i druhý gól. Sow pronikl dobře po pravé straně do útočné části hřiště a přesným centrem našel hlavu Andrého Silvy, který míč nasměroval do protipohybu brankáře, k zadní tyči.

V 86. minutě se Unionu podařilo snížit na 1:2, když se po přihrávce z prvního doteku rozhodl ke střele z prostoru mezi pokutovým puntíkem a hranicí pokutového území domácí Anthony Ujah a na jeho střelu byl brankář hostů Trapp krátký. Union už se však na více nezmohl a Ujahův gól byl pouze kosmetickou úpravou výsledku - všechny body si odvezl Eintracht.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Ostuda pro Union. Ale nevíme jestli tam neuradoval rozhodčí jak je v Německu zvykem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele