33. kolo
20.06.2020 15:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Hoffenheim vypráskal Union, s jistotou si další sezónu zahraje Evropskou ligu

Fotbalisté Hoffenheimu se příliš nemazali v předposledním kole sezóny s Unionem, kterému nasázeli hned čtyři branky, a po minulém vítězství v Augsburgu si s definitivou zajistili sedmou příčku, která zaručuje účast v Evropské lize pro příští sezónu. Freiburg, jeho největší rival v boji o tuhle metu, totiž v souběžně hraném klání podlehl venku Bayernu.

Marcel Rapp, Matthias Kaltenbach, Michael Rechner, Timo Gross, Kai Herdling a také sportovní ředitel klubu Alexander Rosen, to je uskupení, které po odvolaném Alfredovi Schreuderovi převzalo před dvěma týdny otěže šéfů lavičky Hoffenheimu. Tak, aby tým dokázal splnit cíl ohledně zisku evropských poháru pro následující ročník.

A tento krok se ukázal jako správný. Byť pod tímto velením nejprve mužstvo prohrálo s Lipskem, z dalších dvou zápasů vytěžilo klíčové maximum. V sobotu přitom stál proti němu protivník, jenž se v uplynulých dvou případech dostal do optimálního rozpoložení po dvou urvaných tříbodových výsledcích. Na ně ale v nynějším případě prostě nenavázal.

Die Kraichgauer byli na hřišti od začátku až do konce aktivnějším celkem a už od úvodních minut se hnali za vedoucím gólem. Hned v 1. minutě se do první vážnější příležitosti dostal Kramarič, jenž z vyložené pozice vypálil po zemi, hostující gólman Nicolas ale reflexivně zasáhl svou nohou. A o deset minut později se již skóre pohnulo směrem kupředu.

Na levé straně se uvolnil Skov, který poté adresoval přihrávku skrz šestnáctku na úplně volného Beboua, ten si zcela sám před Nicolasem ještě stačil zakličkovat a pohotově zacílil. V 17. minutě se chtěl zapsat na střeleckou listinu taktéž sám Skov, svou levačkou ostře vypálil v rámci přímého volného kopu, rukavice berlínského brankáře ale byly v pohotovosti.

Sedm minut před přestávkou Hoffenheim svůj náskok navýšil. Skov se zase jal exekuce standardní situace, nicméně svou střelou tentokráte trefil ve zdi bránícího Andricha, míč se ovšem najednou odrazil až ke druhé tyčce, odkud Kramarič zamířil přesně do šibenice. Do poločasu padl ještě jeden gól, po Kadeřábkově nahrávce z blízkosti skóroval Dabour.

Ve druhém dějství se výběr trenéra Urse Fischera na nějaký zvrat nezmohl. I nadále působil na hrací ploše značně malátným dojmem, nic na této skutečnosti nezměnila například ani možnost na snížení průběžného stavu ze strany Andricha, jehož pokus z přímáku byl jednoduše mizerný. Hoffenheim měl otěže mače pevně pod svou kontrolou.

Naopak v 68. minutě dokázal tři body pojistit ještě čtvrtým přesným zásahem. Po pasu od Hübnera si Baumgartner až příliš snadno zaběhl za obranu, najednou se ocitl nehlídaný před Nicolasem, jehož pak bez obtíží překonal. Union nechtěl alespoň odjíždět domů s nulou na kontě zaznamenaných branek, avšak Prömel v 75. minutě zamířil pouze do zámezí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele