20. kolo
01.02.2020 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Hoffenheim si poradil s velkým rivalem z Leverkusenu

Hoffenheim navázal na zlepšené výkony z poslední doby a tentokráte v domácím prostředí zdolal konkurenční Leverkusen nejtěsnějším poměrem 2:1. V důležitém střetnutí o poháry sice brzy prohrával, ovšem velmi záhy srovnal krok a o svém úspěchu rozhodl zhruba dvacet minut po změně stran. TSG se prozatím posunulo na sedmou pozici s třiatřiceti body, Bayer má na kontě o bod více a je pátý.

Tento sobotní duel sliboval atraktivní podívanou a především v prvním poločase se tyto předpoklady naplnily. Hned v úvodní obrovské možnosti ani ne po třech odehraných minutách se zjevil domácí Rudy, který zůstal zcela zapomenut ve středu šestnáctky soupeře, jenomže se svou závěrečnou přízemní střelou neuspěl a brankář Hrádecký odvrátil balón fantastickým způsobem na rohový kop. Naopak Bayer na opačné straně svou šanci proměnil.

V 11. minutě převzal nahrávku od Bellarabiho teprve dvacetiletý francouzský talent Moussa Diaby. Následně v souboji jeden na jednoho doslova "zesměšnil" bránícího Posche a naprosto osamocen obstřelil bezmocného gólmana Pentkeho. Nicméně Hoffenheim nečekal s odpovědí příliš dlouho a přesně v polovině úvodního dějství srovnal zásluhou chorvatského útočníka Andreje Kramariće, jenž se v tomto ročníku Bundesligy trefil už pošesté.

Po hezké přízemní kombinaci obdržel přihrávku na pravou stranu pokutového území český krajánek Pavel Kadeřábek, který okamžitě hledal v před brankovém prostoru právě nabíhajícího Kramariće a ten ve skluzu snadno dopravil míč do sítě. Hosté si mohli vzít zpět ztracené vedení po půl hodině hry, ale Bellarabi nejprve orazítkoval pravou konstrukci a následně Pentke zneškodnil po obrovském závaru bombu Vollanda z dvanácti metrů.

Stejný hráč dokázal rozvlnit síť ve 42. minutě, ale jeho radost byla předčasná, neboť se nacházel ve zřetelném ofsajdu. Ihned po přestávce mířil o kousek vedle Baumgartner, domácí přeci jen vsítili rozdílovou trefu v 65. minutě.

Dánský záložník Robert Skov nejprve sklepl míč pro Baumgartnera, který byl zablokován, jenomže poté se ještě dostal k dorážce a po jeho nekompromisním projektilu zapadl balón do branky s pomocí horní tyčky. Hosté se až do závěrečného hvizdu na nic nezmohli a navíc v samém závěru dohrávali o deseti, neboť Kerem Demirbay zbytečně zatáhl za ruku Kramariće a po druhé žluté kartě se předčasně pakoval do útrob stadionu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele