28. kolo
27.05.2020 20:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Hoffenheim konečně zabral, Kolín udolal 3:1

Hoffenheim po necelých čtyřech měsících přerušil svou šňůru sedmi ligových utkání bez vítězství a tentokráte si po divokém průběhu poradil s konkurenčním Kolínem nad Rýnem po výsledku 3:1. Ve středečním duelu se rozhodně bylo na co dívat, neboť rozhodčí Brych udělil hned dvě červené karty a k tomu se zrodila také jedna neproměněná penalta. TSG se posunulo na sedmou pozici s devětatřiceti body, 1. FC má na kontě o pět bodů méně a je jedenácté.

Hrdinou tohoto střetnutí se stal Christoph Baumgartner, který vstřelil dva góly, vymyslel finální nahrávku a další jeho branka nebyla uznána. Teprve dvacetiletý záložník byl poprvé vidět krátce po deseti odehraných minutách a hned se trefil do černého. Po parádní kolmici za obranu protivníka převzal míč na levé straně Bruun Larsen a jeho zpětná přihrávka propadla právě až ke zcela volnému Baumgartnerovi, jenž z deseti metrů překonal brankáře Horna.

Hosté se dostali do velkých potíží v polovině úvodního dějství. Sebastiaan Bornauw totiž prošlápl achilovku Baumgartnerovi a Brych mu okamžitě udělil žlutou kartu, ovšem po přezkoumání videozáznamu své rozhodnutí změnil a vytáhl přímou červenou kartu. Ve 39. minutě se blýskl český krajánek Kadeřábek, protože vykopl přízemní pokus Jakobse až z brankové čáry. O tři minuty později zakončoval Baumgartner do prázdné branky po přihrávce Dabbura, jenomže jeho trefa neplatila kvůli těsnému ofsajdu druhého jmenovaného.

Domácí zvýšili svůj náskok ihned po změně stran. Krásnou kombinaci na jeden dotek zakončil aktivní Baumgartner. Po finálním centru Skova hlavičkoval z hranice brankového území a skluzující Jorge Meré odkopával zhruba půl metru za brankovou čarou. Neuběhly ani další dvě minuty a rozdíl ve skóre byl tříbrankový, když po parádní patičce od Baumgartnera pálil do pravého dolního rohu zapomenutý Steven Zuber.

Síly na trávníku se vyrovnali v 50. minutě. Benjamin Hübner obdržel první žlutou kartu na začátku zápasu a v inkriminovaný okamžik si nevybíravě vyšlápl na Drexlera, Brych ho tak po druhé žluté kartě předčasně poslal do útrob stadionu. Kolín vykřesal naději na bodový zisk přesně po odehrané hodině. Dlouhý nákop Horna přistál na hlavě Córdoby a ten tak uvolnil rozběhnutého Floriana Kainza, který tvrdou ranou přelstil gólmana Baumanna.

Hosté mohli snížit na rozdíl jediného gólu zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy ve vlastní šestnáctce zahrál rukou Nordtveit. Na penaltový puntík si postavil míč Mark Uth a neuspěl, Baumann totiž jeho úmysl přečetl a po zákroku jednoruč následně zkrotil balón ve svých rukavicích. Ve zbývajícím průběhu se už nic dalšího nepřihodilo a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele