28. kolo
27.05.2020 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslabené Lipsko tentokrát na výhru nedosáhlo

Na nejvyšší úrovni se tak poprvé stalo, že zápas těchto dvou celků nepoznal vítěze. Dobré vzpomínky na toto střetnutí nebude mít vedle vyloučeného Marcela Halstenberga ani brankář Herthy Rune Jarstein.

Jako první ze všech hráčů se v 7. minutě osmělil ke střele Konrad Laimer. Jenže v 9. minutě udeřilo na opačné straně hřiště. Marvin Plattenhardt centroval od rohového praporku před bránu, kde ukázkově holení zakončoval Marko Grujić - 0:1. Přihrávající fotbalista se bohužel už za dvě minuty zranil a na jeho místo přišel Maximilian Mittelstädt.

V 15. minutě to z nějakých osmnácti metrů zkusil Vladimír Darida. Jenomže neuspěl, díky čemuž mohli domácí za dalších devět minut vyrovnat. Christopher Nkunku rozehrál roh na bližší tyč, kam si naskočil Lukas Klostermann, aby hlavou zacílil na tu vzdálenější (levou), od níž se kulatý předmět odrazil na místo určení - 1:1.

Další trefu mohl po spolupráci Laimera se Sabitzerem přidat Timo Werner, jenže na rozdíl od duelu s Mohučí mu tentokrát nebylo přáno. V závěru poločasu ještě zazdil svoji příležitost kapitán Vedad Ibišević. Ve druhé půli se hosté rozhodně neuchýlili k nějakému trvalému bránění a vyčkávání na rychlé protiútoky. Ostatně to ani nepatří k jejich přednostem. A i kdyby, tak proti RB Lipsko by se takováto taktika stejně nemusela vyplatit.

V 50. minutě tedy Mittelstädt těsně minut horní roh branky. Chvíli poté pobídnul Dani Olmo kanonýra Wernera, který ovšem pětadvacátou trefu v aktuálním ročníku nepřidal. A tak za něj musel zaskočit Patrik Schick. Ještě předtím však Halstenberg podkopnul unikajícího Matheuse Cunhu, který ještě před rokem oblékal stejný dres.

Rozhodčí Dankert vytáhnul žlutou kartu. A protože ji obránce Lipska poprvé v tomto utkání viděl už na konce úvodního dějství, musel se pakovat do šatny. Hned za pět minut si ale vybral slabší chvilku jinak spolehlivý Rune Jarstein. Schickova střela z hranice šestnáctky se od jeho hrudi odrazila do jeho rukavic a od nich putoval balon za brankovou čáru. Vcelku kuriózní gól tedy přinesl Nagelsmannově družině vedení - 2:1.

V 82. minutě se však dočkali Labbadiovi svěřenci vyrovnání. Sudí usoudil, že Lookman ve vlastní šestnáctce pronikajícího Matheuse Cunhu podrazil, takže se kopala penalta. Krzysztof Piatek, který byl ještě před rokem pokládán v AC Milán za veliký talent, trochu zatancoval, aby míč poslal do protipohybu brankáře Gulácsiho - 2:2.

Staré dámě bude tedy po osmadvaceti kolech patřit desátá příčka, kterou se pokusí vylepšit o víkendu, kdy na Olympijský stadion přijede FC Augsburg. Die Roten Bullen jsou s pětapadesáti body třetí a v pondělí je čeká cesta na RheinEnergieStadion, kde hraje domácí zápasy prozatím jedenáctý Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
berliner

Tip 2:1 aspon gol Hertha

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

pekne si to trafil :) ako vidis dnes dalsie zapasy ?

Reagovat
smazaný uživatel

Pane .

Reagovat
smazaný uživatel

Dost se mi líbí, že Patrik a Krzysztof mají podobnou fotbalovou cestu.

Oba útočníci, kteří si po jedné povedené sezóně v Janově vysloužili přestup do jednoho z historicky těch velkých klubů v Serii A, oba v takovém klubu nepřesvědčili a zkusili svoje štěstí v Německu.

Za Krzysztofa se Herta peníze dát nezdráhala, zatímco Patrik musí zabojovat. Nicméně i když mě tu ukamenujte, podle mě je Patrik lepší fotbalista a doufám že si už najde klub, kde to prokáže

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele