10. kolo
02.11.2019 15:30 CET
8 : 0
(5:0)

Reportáž

Lipsko ukončilo sérii neúspěchů velkolepě, Mohuč rozneslo 8:0

Poté co v posledních čtyřech bundesligových kolech ani jednou nevyhráli si fotbalisté Lipska chtěli v domácím utkání s Mohučí napravit reputaci a jen těžko to mohli zvládnout lépe. Svěřenci Juliana Nagelsmanna nebohého soupeře zničili osmi góly a vrací se na třetí místo tabulky.

Že se bude hrát jen na jednu branku bylo jasné od samotného začátku. Čisté konto gólmanu Zentnerovi vydrželo jen šest minut. Jako první udeřil Marcel Sabitzer, kterého v perfektní pozici našel Timo Werner a ani Zentnerův zákrok míč na cestě do sítě nezastavil. Hosté mohli reagovat ve 24. minutě, hlavičku St. Justeho ale reflexivně vyrazil Gulácsi. Místo toho se podruhé radoval domácí kotel. Rychlý brejk v 31. minutě po zaváhání jednoho ze stoperů proměnil svým prvním gólem Werner.

O pět minut později se domácí euforie opět prohloubila. Tentokrát se v palebné pozici na hranici vápna objevil Christopher Nkunku, jehož raketovou střelu zastavila až síť v levém rohu Zentnerovy brány. Hráči Mohuče byli jako opaření a domácí si ze zbytku zápasu udělali exhibici. Už čtvrtý gól přidal po dalších třech minutách Halstenberg, který do brány uklidil přihrávku Poulsena. A opět to netrvalo dlouho, a i dánský útočník se radoval ze vstřelené branky. V poslední minutě první půle dorazil střelu Sabitzera, kterou Zentner pouze vyrazil před sebe. Do kabin tak hosté odcházeli v dezolátním stavu a za skóre 0:5.

Druhý poločas zahájili hráči Lipska stejně jako ukončili ten první. Už po čtyřech minutách přidali šestý gól, když Werner tentokrát nepřihrával a z levé strany hřiště přesnou ranou umístil míč ke vzdálenější tyči. Uběhly další dvě minuty a deprese hostů byla zase o něco hlubší. Obrana jakoby už definitivně rezignovala a po dalším Wernerově centru se tak ve vápně objevil nikým nehlídaný Nordi Mukiele, který zvyšoval už na 7:0.

V 62. minutě to vypadalo že se hosté zmůžou alespoň na čestný zásah, Quaisonův gól byl ale pro ofsajd odvolán. Že je hotovo a série ligových neúspěchů je ukončena hráči Lipska pochopili a zbytek utkání dohrávali v poklidném tempu. Přesto se skóre měnilo ještě jednou. V 87. minutě Klostermann sebral míč zmateným obráncům a poslal jej před prázdnou bránu Timu Wernerovi, který tak zkompletoval hattrick i demolici Mohuče.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Čo sa výsledku a postavenie oboch tímov v ligovej tabuľke týka mi to trochu pripomína nedávny zápas PL Southampton - Leicester

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele