28. kolo
26.05.2020 20:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Wolfsburg jasně přehrál Leverkusen, kterému se cesta do Ligy mistrů komplikuje

Wolfsburg vyhrál na půdě Leverkusenu jednoznačně 4:1 a udržel se na příčkách zajišťujících Evropskou ligu. Leverkusen naopak klesl na pátou příčku a předstihl ho Mönchengladbach, který bezbrankově remizoval v Brémách.

Hosté z Wolfsburgu nebyli favoritem zápasu, přesto diktovali tempo hry už od jeho začátku. Již v 16. minutě musel brankář domácích Hrádecký vytasit brilantní zákrok proti prudké střele z úhlu.

Na konci první půle šel Wolfsburg do vedení, když míč hlavičkoval za záda Hrádeckého Pongračić a do kabin se šlo za stavu 0:1.

Hned na začátku druhé půle se znovu blýskl brankář Hrádecký, tentokrát pravou rukou srazil střelu Brekala. Na poslední půlhodinku zápasu byl však i finský gólman Leverkusenu krátký.

V 64. minutě se gólově prosadil z volného přímého kopu zpoza vápna Arnold, v 68. minutě hlavičkoval do brány po centru Victora Steffen a čtvrtý gól Wolfsburgu přidal v 75. minutě svým druhým gólem v zápasu Pongračić, jak jinak než hlavou.

V 85. minutě se Leverkusenu podařilo kosmeticky upravit skóre na 1:4, když se k dorážce v pokutovém území Wolfsburgu dostal Baumgartlinger.

Hosté si nakonec z Leverkusenu vezou zaslouženou výhru 4:1 a hráči domácího Bayeru se nad sebou musí zamyslet, pokud to s Ligou mistrů myslí vážně.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
johnn

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Za jedna.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele