33. kolo
20.06.2020 15:30 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Mohuč v záchranářském souboji porazila Werder

Die Nullfünfer před tímto kolem neměli stále matematickou jistotu setrvání v soutěži. Nicméně po vítězství 3:1 můžou slavit. Naopak o osudu brémského klubu se rozhodne v posledním kole proti Kölnu, přičemž Jiří Pavlenka, Theodor Gebre Selassi a spol. budou muset doufat, že Düsseldorf prohraje s Unionem Berlín.

Zelenobílí začali pěkně zostra a během úvodní desetiminutovky vyprodukovali hned pět střel na branku. Bohužel pro ně se ani jedna neujala. V 18. minutě předvedl proti Karimu Onisiwovi parádní zákrok Jiří Pavlenka. Jenže sedm minut poté už se skvadra Achima Beilerlorzera mohla radovat ze vedoucího gólu.

Brosinski rozehrál přímý kop na zadní (levou) tyč, odkud obloučkem hlavičkoval Onisiwo. Český gólman už byl ze hry, avšak balon stihl před překročením čáry vykopnout Joshua Sargent, přičemž záda mu ještě jistil Gebre Selassie. Bohužel si kulatý předmět našel Robin Quaison, jehož hlavička přes veškerou snahu hostujícího obránce skončila pár centimetrů za brankovou čarou - 1:0. Manuel Gräfe se poradil s asistentem u videa a nezbylo mu nic jiného, než k nelibosti Werderu tuhle trefu uznat.

Ve 30. minutě to bylo pro tým z Opel Areny ještě veselejší, neboť Danny Latza s lehkostí prošel přes dva protivníky, aby elegantně patičkou posunul na Jean-Paula Boetiuse, jehož přízemní střela levačkou z hranice velkého vápna zapadla přesně k pravé tyči - 2:0.

Za šest minut se Pavlenka blýskl dvěma parádami proti pokusům Onisiwa a Matety. Jenže přesto se svými spoluhráči odcházel do šaten s dvoubrankovým mankem. I proto, že Yuya Osako v předposlední minutě úvodního dějství zaváhal. Brémám nezbývalo, než vrhnout veškeré síly do útoku. I proto přišel na trávník Niclas Füllkrug, jenž v 53 minutě vyzkoušel pozornost gólmana Floriana Müllera.

V 58. minutě se japonský útočník ve službách Werderu dočkal. Davy Klaasen využil lehčího zaváhání v obraně domácího celku a chopil se v šestnáctce balonu, který následně přihrál Osakovi, jenž snížil z nějakých sedmi metrů, přičemž mohl děkovat břevnu za spolupráci - 2:1. Tohle vypadalo na hodně výživnou závěrečnou půl hodinu.

Avšak místo festivalu šancí v podání Zelenobílých se v 66. minutě mohl radovat Ádám Szalai, kdyby neztroskotal na muži v rukavicích. Definitivní rozhodnutí se událo v minutě pětaosmdesáté. Edmilson Fernandes se rozběhl, čímž dal Bakuovi najevo, aby mu poslal přihrávku. Dvaadvacetiletý záložník poslechl, a tak mohl jeho o dva roky starší spoluhráč procedit míč do brány pod padajícím Pavlenkou - 3:1.

Pro doplnění, Mohuč zajíždí v rámci posledního kola této nechvalně proslulé sezony do BayAreny v Leverkusenu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele