20. kolo
01.02.2020 15:30 CET
1 : 3
(1:3)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Bayern se po vítězství v Mohuči dostal do vedení

Bayern neměl výraznější potíže uzmout povinné tři body z půdy Mohuče a dostal se poprvé od šestého kola na samotné čelo tabulky. Domácí, kteří utrpěli již svou šestou ligovou porážku z posledních sedmi zápasů, zůstali na patnácté příčce a i nadále se nacházejí jen těsně nad sestupovým pásmem. O všem podstatném se v duelu rozhodlo v první půli.

Hosté měli opravdu hodně ostrý start do tohoto střetnutí. Během šestadvaceti minut se jim podařilo hned třikrát skórovat a v podstatě už v první třetině devadesátiminutového úseku zlomili odpor outsidera. Ten na danou nepříjemnou situaci stačil zareagovat jen jedním snížením. Nutno říci, že i statisticky na tom byl prostě hůře než německý gigant.

Bavořané poprvé změnili průběžné bezbrankové skóre v 8. minutě. Pavard z pravé strany našel v pokutovém území zcela trestuhodně osamoceného Lewandowského, který laxní počínání svého protivníka náležitě potrestal, a prudkou hlavičkou překonal brankáře Zentnera. O šest minut později mužstvo trenéra Hanse-Dietera Flicka zaúřadovalo znovu.

Poté, co vznikl ve vápně Mohuče nemalý zmatek, předložil Goretzka balón do míst, kde se nachází pokutová značka, tam si ze druhé vlny naběhl Müller, a ten snadno zacílil do poloodkryté brány. Ve 22. minutě se poprvé osmělili také domácí, byli brance vážně blízko, jenže Barreiro po centru od Bakua nasměroval míč smolně pro něj pouze do tyčky.

Naopak o čtyři minuty později byl Bayern znovu efektivní a přidal na své konto další přesný zásah. Perfektní individuální akci předvedl Thiago Alcantara, jehož v průniku do vápna nezastavili bránící Malong, Barreiro ani St. Juste, a následná střela levou nohou skončila přesně u vzdálenější tyče. Zentner se po Španělově pokusu jen marně natahoval.

Svěřenci trenéra Achima Beierlorzera vykřesali jiskřičku naděje v závěru prvního dějství. Brosinski poslal centr z rohového čtvrtkruhu do šestnáctky, kde si nejvýše naskočil stoper St. Juste, a protože míč ještě lehce tečoval Goretzka, nestačil už Neuer na změnu směru dobře odpovědět. Na víc už Mohuč nedosáhla. Po přestávce si jeho sok náskok pohlídal.

Hosté v ofenzívě opravdu hodně polevili, spíše se soustředili na organizovanou hru směrem dozadu. Die Nullfünfer se tak nevzdávali a několikrát mnichovský klub potrápili. Třeba v 79. minutě se prodíral do dobré střelecké pozice Szalai, jenže na Neuera nevyzrál, v nastavení se objevil v tutovce Quaison, avšak jeho slušné podnikání nakonec zastavil ofsajd.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Rich

0-4

Reagovat
Heresy

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 5 Bayern....Digi Sport 2 !!!

Reagovat
irik

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele