18. kolo
13.01.2018 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 1:1

Hoffenheim šel sice na Weserstadionu do vedení, ale přesná trefa Theodora Gebre Selassieho znamenala vyrovnání i dělbu bodů po závěrečném hvizdu. Pro oba celky se tedy vlastně nic nemění, i když není bez zajímavosti, že TSG má na kontě po osmnácti kolech stejný počet bodů, výher, remíz, proher i vstřelených a inkasovaných branek, jako Augsburg.

Jako první se v brémském stánku osmělil po jedenácti minutách hostující Dennis Geiger. Domácí stihli odpovědět ještě v úvodní dvacetiminutovce. Dobrou práci předvedl Ishak Belfodil, načež pobídnul Floriana Kainze. Jeho pokus z bezprostřední blízkosti byl však zblokován. Rodák ze Štýrského Hradce se rozhodnul vyzkoušet pozornost Olivera Baumanna i o nějakých šest minut později. Bohužel pro celek Floriana Kohfeldta mířil nad.

Do konce úvodního dějství se staly ještě dvě zaznamenáníhodné situace. V té první selhal proti svému bývalému klubu nynější hráč Hoffenheimu Serge Gnabry. Ve 39. minutě už ale šel jeho zaměstnavatel do vedení. Sám se pod to podepsal asistencí, když přesným centrem posadil balon na hlavu Benjamina Hübnera, který v tu chvíli stál na malém vápně, tudíž pro Jiřího Pavlenku šlo o neřešitelný rébus - 0:1.

Druhý poločas začali o něco aktivněji borci v Zelenobílí. Nicméně s dalekonosnými pokusy Maximiliana Eggesteina a Philippa Bargfredeho neměl Baumann žádnou starost. V 63. minutě už to byl docela jiný příběh. Po Eggesteinově rohovém kopu se štěstím propadnul balon až k českému reprezentantovi, který jej s přispěním břevna dostal za brankovou čáru - 1:1. Znovu tak potvrdil, že při standardních situacích svého týmu je nebezpečím pro soupeřovu obranu.

Už o pouhé dvě minutky později mohlo být všechno zase jinak, nebýt výtečného zákroku Jiřího Pavlenky, který skvěle vychytal Andreje Kramariće. Poté našel Kruse spoluhráče Niklase Moisandera, jehož střelu zblokoval Kevin Vogt na tyč. Jérome Gondorf po svém příchodu hru Werderu sice oživil, nicméně gólový efekt nepřinesl. Do konce utkání naopak ještě znamenaly vzruch pokusy Polanského a Kramariće, byť za zády českého brankáře taky neskončily.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele